Många besökare till ME-center när vi ordnade öppet hus 

I onsdags hade vår kund Bragée kliniker öppet hus på deras ME-center. Under dagen utsåg även kliniken årets ME-patient som fick en prischeck på 10 000 kronor.

Det blev ett lyckat event i Garnisonen under onsdagseftermiddagen. Köerna till ME-vården har tidigare varit mycket långa, ofta över ett år. Därför har Stockholms läns Landsting beslutat att köerna måste kortas genom att öka anslagen till ME-vården. Det innebär att Bragée kliniker nu kan erbjuda patienter med kroniskt trötthetssyndrom vård inom bara några veckor. Detta ville kunden självklart uppmärksamma genom att bjuda in patienter och anhöriga.

Dagen började med en invigning där finanslandstingsrådet Irene Svenonius klippte ett band som skulle symbolisera de köer som nu kortats. Björn Bragée, medicinsk chef på Bragée kliniker pratade även om hoppet och att ME/CFS, med rätt hjälp, är en sjukdom som man faktiskt kan leva med.

Efter invigningen bjöds anhöriga och patienter upp till kliniken för öppet hus och prova olika stationer. På stationerna kunde man få testa olika behandlingar för ME/CFS och samtala med personalen.

Det kom ungefär 250 besökare.

Läs mer om Bragée kliniker och sjukdomen ME/CFS här.

Landstingsråd Irene Svenonius klipper köerna 

Björn "Arga Doktorn" Bragée om ME/CFS