Ni hittar oss under Almedalsveckan 2018 

Trots att Ullman PR är en liten PR-byrå med sin bas i Stockholm hittar ni oss varje år i Visby under Almedalsveckan. Där har vi alltid någon kund att hjälpa eller egna projekt för byrån. I år hjälper vi vår kund Skyddsprodukter i Sverige AB som har ett spännande skyddsrumsprojekt. 

I år kommer vi befinna oss på Hamnplan i Almedalen med vår kund Skyddsprodukter i Sverige AB som kommer att ställa upp en container inredd som ett skyddsrum. Målet är att medverka till att krismedvetenheten blir större, öka medvetenheten kring skyddsrum samt ge besökarna av skyddsrummet en upplevelse av hur det är att vistas i ett skyddsrum. Allmänheten bjuds in för att komma in i ”skyddsrummet” och där simuleras bombanfall, el-avbrott och liknande under ungefär 2 minuter. Detta sker i samarbete med Civilförsvarsförbundet. Invigning av skyddsrummet sker på söndag och sedan följer olika miniseminarium med olika teman från måndag till torsdag. Platsen kommer att besökas av olika förbund, politiker och andra som är relevanta för ämnet.  

Under veckan (mån-tors) kommer man även kunna tävla om en krisberedskaps låda. En låda lottas ut om dagen.

Läs mer om vad vi gjort tidigare år här. 

Är du på plats i Visby under Almedalsveckan? Kom och säg hej!

Schema för veckan:

Söndag 1/7:

16.00 Gunilla Nordgren, ordförande för Civilförsvarsförbundet inviger skyddsrummet 16.00. Besökarna kan nu testa skyddsrummet.

Måndag 2/7 10.00 18-00

Seminarium 13.00- 13.30:
Tema: Hur fungerar dagens skyddsrum – om kriget kommer hur hittar du ditt?
Medverkande:
Tore Robertsson - Skyddsprodukter i Sverige AB
Beatrice Ask – försvarsutskottet (M)
Moderator: Harald Ullman

Tisdag 3/7 10.00 -18.00

13.00 – 13.30
Tema: Din krisberedskap – så förbereder du dig om kriget kommer
Medverkande:
Jan Alsander – Civilförsvarsförbundet
Lars-Göran Uddholm - Svensk brandchef, med under tsunamin, debattör inom krisberedskap
Markus Hartman - Terracom
Moderator: Harald Ullman

Onsdag 4/7 10.00 – 18.00

Seminarium 13.00 – 13.30:
Tema: Hur förbereder sig Sverige inför krig och vad händer om kriget slår till?
Medverkande:
Hans Wallmark – Försvarsutskottet riksdagen (M)
Allan Widman – Ordförande försvarsutskottet (L)
Åsa Lindestam – Vice ordförande försvarsutskottet (S)
Moderator: Harald Ullman

Torsdag: 5/7 10.00 – 18.00

Seminarium 13.00 -13.30
Tema: Hur kan vi skydda oss från cyberattacker och hur påverkas vi av Fake News av främmande makt?
Medverkande:
Daniel Bäckström - Försvarspolitisk talesperson, vill införa hemvärn mot cyberattackern (C)
Björn Appelgren, Internetstiftelsen i Sverige
Ewa Lantz, verksamhetschef, ABF
Moderator: Harald Ullman
 

Ullman PR nyrekryterar två konsulter 

Ullman PR rekryterar två PR-konsulter, Felicia Freedman Skiöld och Josefine Wetterwik. Rekryteringen kommer framförallt att stärka upp byråns erbjudande inom digital PR och sociala medier

Felicia Freedman Skiöld anställs som PR-konsult på Ullman PR och är utbildad journalist vid Luleå tekniska universitet. Därifrån har hon en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. Hon praktiserade på Ullman PR under sitt sista år vid universitetet, hösten 2017 och har där efter fortsatt på byrån. Felicia är uppvuxen i Arvidsjaur men har sedan 2017 haft sin bas i Stockholm.  Felicia har tidigare arbetserafarenhet som journalist.

Ullman PR rekryterar även PR-konsult Josefine Wetterwik, som under våren 2018 också praktiserat på byrån vid sidan av sina studier. Josefine har utbildat sig inom Reklam och PR vid Stockholms universitet och fick sin examen våren 2018 och kommer fortsättningsvis att jobba heltid på Ullman PR. Josefine har tidigare erfarenheter som säljare och konsult inom retailbranschen.


- Ullman PR vill bredda kompetensen inom digital PR. Därför har vi valt att anställa Josefine och Felicia. Felicia är Ullmans nya Sandra, som slutade vid årsskiftet. Båda har goda kunskaper inom digital marknadsföring och förstår både gamla och nya medier. Både Felicia och Josefine har under deras tid som praktikanter visat att de med starkt driv alltid visar på goda resultat. Vi tror att rekryteringen kommer att väga upp våra äldre och mer erfarna konsulter, för nya och kreativa perspektiv.
Det kommer att stärka byråns position och innebär en möjlighet för oss att bredda och utveckla vårt erbjudande, säger VD Harald Ullman.

Läs mer om våra nya PR-konsulter i kontaktbeskrivningarna 

 

Ullman PR på konferens med 3AW i Rom 

Den 14 till 18 juni deltog Ullman PR på konferens med det internationella PR-nätverket 3AW. Konferensen anordnas vartannat år och Ullman PR deltog för andra gången. På plats var även representanter från olika PR-och kommunikationsbyråer världen över. Sammanlagt var det ungefär 50 deltagare från 23 olika länder. 

Tanken med konferensen är att alla i nätverket ska få träffas och ta del av varandras braschkunskaper och erfarenheter. Då Ullman PR jobbar med flera internationella kunder var detta en unik chans att få nätverka och ta hjälp av våra kollegor i andra länder. Genom detta har vår lilla PR-byrå i Stockholm en stor möjlighet att hjälpa våra kunder att nå ut i andra länder än i Sverige. Särskilt goda relationer skapades med våra kollegor i Indien, Kina, Ryssland, England, Tyskland och Spanien.

Vi på Ullman ser fram emot att fortsätta arbeta utanför Sveriges gränser och på så sätt hjälpa våra kunder att nå sina mål. 

Mer om det internationella PR-nätverket 3AW hittar du här.

Här på bild med med Miquel Àngel Rodriguez Caveda, Global COO 3AW