Firar Harald 70 år 

Den 24 december fyller vår Harald Ullman 70 år. Idag har han blivit överraskad med bubbel, tårta och presenter. Därför tänker vi idag berätta lite mer om vår VD.

Harald Ullman är född 1947. Under 60-talet var han aktiv i elevrörelsen och blev 1964 vald till elevrådsordförande i Södra Latin genom allmänna val bland eleverna. Han genomgick militärtjänst från 1968 och blev värnpliktig fänrik. 1970 anställdes han som utredningssekreterare på Gruppen för samhällsstudier, som var Sveriges första tankesmedja.

1972 utsågs han till organisationsombudsman och personalchef på Socialdemokraterna i Stockholm. 1983 utsågs han till chef för reklambyrån ARE Idé 2 som sedermera blev ARE Annonsbyrå AB, med Ullman som Vd. Byrån var en av Sveriges största annonsbyråer och omsatte närmare 100 Milj Skr. 

Byrån producerade flera av Sveriges största och mest uppmärksammade reklamkampanjer. Bland annat de Socialdemokratiska valkampanjerna.

I början på 90-talet startade han Måndag Annonsbyrå. 1997 startade han webbyrån 1 trappa upp som sedan ombildades till internetkonsulten Entrappa. Entrappa utvecklades till en liten koncern med ca 200 medarbetare.

Med erfarenheter från reklam och internetbranschen startade Harald Ullman 2005, Ullman PR AB. Tanken bakom byrån var, behovet av att alltid utgå från kundens verkliga behov. Reklambyrå- som webbyråverksamheten krävde beläggning på reklamateljén eller programmerarverkstan. Det gynnade den egna verksamheten men motsvarade inte alltid kundens behov. En mindre PR-byrå kan jobba nära kunden och hela tiden ha hans perspektiv för ögonen utan krav på egna intäktsbehov.

Mellan 2007 och 2011 var han marknadsförings och PR-ansvarig för studentboksajten Lycknis som gick från 0 kr till ca 100 milj kr i intäkter. Sajten är nu såld till en stor Internetbokhandlare.

Harald Ullman arbetar idag som strategisk PR-rådgivare och lobbyist. Ett av hans nuvarande uppdrag är att vara inhyrd marknadschef åt en av våra kunder. Han har också stor personlig erfarenhet av mediekriser och leder olika medieträningar. Han undervisar i PR, bland annat på Marknadsföreningen i Stockholm. 2011 utsågs han av Dagens Opinion till årets PR-konsult.

Harald är en riktigt urstockholmare och är född och uppvuxen på Södermalm där han bor idag.

Snart går vi på Ullman PR på lite julledighet men vi är tillbaka som vanligt den 3 januari. Du hittar oss på Katarinavägen 22, Stockholm.

Nu är det jul på kontoret 

Idag är det första december och det firar vi med att tjuvstarta julpyntandet på kontoret. Dagen till ära har vi självklart ätit massa pepparkakor och spelat julmusik. Självklart har vi julpyntat med våra fina grejer från vår kund Nittsjö Keramik. I vårt showroom kan du se alla fina saker från julkollektionen.