Firar Harald 70 år 

Den 24 december fyller vår Harald Ullman 70 år. Idag har han blivit överraskad med bubbel, tårta och presenter. Därför tänker vi idag berätta lite mer om vår VD.

Harald Ullman är född 1947. Under 60-talet var han aktiv i elevrörelsen och blev 1964 vald till elevrådsordförande i Södra Latin genom allmänna val bland eleverna. Han genomgick militärtjänst från 1968 och blev värnpliktig fänrik. 1970 anställdes han som utredningssekreterare på Gruppen för samhällsstudier, som var Sveriges första tankesmedja.

1972 utsågs han till organisationsombudsman och personalchef på Socialdemokraterna i Stockholm. 1983 utsågs han till chef för reklambyrån ARE Idé 2 som sedermera blev ARE Annonsbyrå AB, med Ullman som Vd. Byrån var en av Sveriges största annonsbyråer och omsatte närmare 100 Milj Skr. 

Byrån producerade flera av Sveriges största och mest uppmärksammade reklamkampanjer. Bland annat de Socialdemokratiska valkampanjerna.

I början på 90-talet startade han Måndag Annonsbyrå. 1997 startade han webbyrån 1 trappa upp som sedan ombildades till internetkonsulten Entrappa. Entrappa utvecklades till en liten koncern med ca 200 medarbetare.

Med erfarenheter från reklam och internetbranschen startade Harald Ullman 2005, Ullman PR AB. Tanken bakom byrån var, behovet av att alltid utgå från kundens verkliga behov. Reklambyrå- som webbyråverksamheten krävde beläggning på reklamateljén eller programmerarverkstan. Det gynnade den egna verksamheten men motsvarade inte alltid kundens behov. En mindre PR-byrå kan jobba nära kunden och hela tiden ha hans perspektiv för ögonen utan krav på egna intäktsbehov.

Mellan 2007 och 2011 var han marknadsförings och PR-ansvarig för studentboksajten Lycknis som gick från 0 kr till ca 100 milj kr i intäkter. Sajten är nu såld till en stor Internetbokhandlare.

Harald Ullman arbetar idag som strategisk PR-rådgivare och lobbyist. Ett av hans nuvarande uppdrag är att vara inhyrd marknadschef åt en av våra kunder. Han har också stor personlig erfarenhet av mediekriser och leder olika medieträningar. Han undervisar i PR, bland annat på Marknadsföreningen i Stockholm. 2011 utsågs han av Dagens Opinion till årets PR-konsult.

Harald är en riktigt urstockholmare och är född och uppvuxen på Södermalm där han bor idag.

Snart går vi på Ullman PR på lite julledighet men vi är tillbaka som vanligt den 3 januari. Du hittar oss på Katarinavägen 22, Stockholm.

Nu är det jul på kontoret 

Idag är det första december och det firar vi med att tjuvstarta julpyntandet på kontoret. Dagen till ära har vi självklart ätit massa pepparkakor och spelat julmusik. Självklart har vi julpyntat med våra fina grejer från vår kund Nittsjö Keramik. I vårt showroom kan du se alla fina saker från julkollektionen.

Elin börjar som ny praktikant 

Idag börjar Elin Sandorf som praktikant här hos oss på Ullman PR. Hon kommer att vara här i 10 veckor. Elin studerar sitt sista år på Linnéuniversitetet i Kalmar och kommer till sommaren att få ut en kandidatexamen med inriktning mot medieentreprenörskap. Intresset och kunskapen inom sociala medier är en stor tillgång för oss.

- Jag har ett stort intresse för att nätverka nya människor, det tillägnar jag min fritid till mest om jag inte umgås med min familj. Jag har också intresse för sociala medier och foto. Jag ser verkligen fram emot att lära mig mycket om hur det är att jobba här på Ullman PR, berättar hon.

Felicia är ny praktikant på Ullman PR 

Idag börjar Felicia Freedman Skiöld som praktikant hos oss och kommer att vara här i 10 veckor. Felicia läser sitt sista år på journalistiklinjen vid Luleå Tekniska Universitet och kommer därför i vår att ta sin kandidatexamen i Media- och kommunikationsvetenskap. Under sin gymnasietid läste hon även grafisk design vilket ger henne många olika bra egenskaper vid arbetet på en PR-byrå.

- I höst ser jag fram emot att få lära mig massa nytt om kommunikationsarbetet här på Ullman PR, berättar hon.

Nittsjö Keramik på Formexmässan 

Idag har vi besökt Formex på Stockholmsmässan där våra fantastiska kunder Nittsjö Keramik ställt ut. Det var väldigt inspirerande att se alla fina produkter som tillverkats i Rättvik i dalarna.

Visste du att Nittsjö Keramik är ett av vårt lands äldsta hantverksföretag som intar en topposition inom den keramiska konstindustrin? Det var år 1843 som doktorn och riddaren Carl Jacob Wettergen och handlaren och sergeanten R.A.C. Medén gemsamt byggde upp ett tegelbruk vid Nittsjö. År 1847 började man att tillverka bruksföremål i terrakotta. År 1917 Köpte Carl Wilhelm Forsell hela Nittsjöanläggningen och Aktiebolaget Nittsjö Stenkärlsfabrik bildades. Detta betyder att Nittsjö i år fyller 100 år vilket såklart firades lite extra på Formex.

Vårt showroom med Nittsjös produkter hittar du här.

Tillbaka från semestern 

Nu är semestern slut och alla på Ullman PR är tillbaka på kontoret efter en härlig och välbehövlig ledighet. Nu är vi redo för höstens alla utmaningar och ser fram emot alla spännande projekt som väntar.

Idag har vi ett fyrtiotal olika kunder i flera olika branscher, bland annat inom bygg, fastighet, vård, media, inredning, miljöteknik, internetförsäljning, bokförlag och energibesparing. Även om vi inte är branschexperter så tror vi att vi blir en bättre byrå genom att jobba med helt olika kunder. Det är både roligare och det vi lär av en bransch kan vi överföra till en annan.

Vi har ett mycket stort nätverk av personer inom media, näringsliv och politik, till nytta för våra kunder. Våra PR-aktiviteter varierar från försäljningsinriktad marknads-PR och lobbying (public affairs) till medieträning och kriskommunikation. Vi kombinerar erfarenhet och förnyelse i medarbetare som har över 40 års erfarenhet av PR och marknadsföring, tillsammans med betydligt yngre medarbetare som har full koll på de senaste trenderna. 

Vi är mer för action än att skriva långa promemorior och hjälper våra kunder att synas och öka sin omsättning.

Du hittar som vanligt på Katarinavägen 22 i Stockholm.

Medieträning med kund! 

I maj hade vi medieträning med kund! Det blev en mycket lyckad medieträning denna soliga dag i maj som innehöll både allvar och skratt, med många bra frågor och svar. Den avslutades med en god lunch i vårsolen!

När du är VD och /eller ansiktet utåt för ett företag gäller det att du vet hur du ska hantera media. Alla företag kan drabbas av en kris och då måste du vara förberedd på hur du/ni ska bemöta journalister. Vårt mål är att alltid ställa de mest relevanta och skarpaste frågorna så att kunden inte bara blir rejält svettig, utan också lämnar medieträningen och känner sig positiv till att möta journalister. Tanken är inte (bara) att skrämmas, utan att faktiskt tränas inför verkligheten!

 

E-commerce 2017! 

Delar av byrån besökte under maj månad E- Commerce STHLM 2017! Där sög vi in alla trender i den digitala världen och lärde oss även hur vår digitala närvaro kan förbättras. Vi var på många spännande och inspirerande seminarier där vi fick lyssna till innovatörer och influensers. Vi tar nu med vår nya kunskap i in i arbetet med våra kunder =)

 

 

 

 

Harald Ullman blir Goodwill ambassadör för GAPF! 

GAPF är ett väletablerat och efterfrågat kunskapscenter vad gäller hedersrelaterat våld och förtryck mot ungdomars- och kvinnors rättigheter i hela Sverige.

Pela Atroshi och Fadime Sahindal är Sveriges mest kända och uppmärksammade fall av hedersmord. Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime grundades av Sara Mohammad år 2011. Sara Mohammad är en utav många kvinnor som i tonåren varit drabbad, i hennes fall försökte brodern få henne bortgift.

Vid Fadimegalan som hölls på Berns i slutet av januari presenterades GAPFs Goodwill Ambassadörer u

tav Alexander Erwick Fadimegalan. Vi på Ullman PR är stolta över att presentera vår PR-chef och grundare Harald Ullman som en utav GAPFs Goodwill ambassadörer.

Harald Ullman grundare och VD för PR-byrån Ullman PR i Stockholm. 2007 grundade han Stiftelsen läxhjälpen, som hjälper ungdomar i högstadiet i utanförskapsområden att komma in på gymnasiet.

– Känner mig ytterst engagerad i de frågor GAPF driver. Vi ska inte tillbaka till medeltiden och kvinnor som kommer från trakter där hedersvåld tillämpas ska ha samma frihet som svenska kvinnor i ett modernt sekulariserat Sverige. I övrigt är jag mycket engagerad i att hjälpa i huvudsak invandrarungdomar att komma in i gymnasiet.

Följ gärna Ullman Pr:s deltagande och engagemang för Riksorganisationen GAPF på www.gapf.se