Almedalsformatet Försvarspolitisk Arena höll på att ställa till det rejält för försvarsminister Peter Hultqvist (s). Men nu försöker Ullman PR återuppliva arenan.

Peter Hultqvist besökte flera gånger Försvarspolitisk Arena, som hans pressekreterare Marinette Nyh Radebo, en gång hade startat. En mindre mediebomb briserade då Dagens Nyheter visade att verksamheten drevs vidare av hennes man och son. I dag har bolaget bakom Försvarspolitisk Arena avvecklats och Peter Hultqvist har bytt pressekreterare.

Det är då Ullman PR kör igång Säkerhetspolitisk Arena i Almedalen. Hittills har Civilförsvarsförbundet, Verifiera och Skyddsrum.se gått in i arenan.

– Det här är ett steg till ett större arrangemang som vi ska försöka utveckla med fler intressenter, säger Harald Ullman, byråns grundare.

Hur ser er affär ut?
– Den är mindre än en miljon. Vi ska förhoppningsvis få in en del av grejerna som fanns på Försvarspolitisk Arena. Man måste börja någon gång och vi har ett bra läge, säger Harald Ullman, som är nöjd med platsen han har hyrt vid Hamnplan i Visby.

– Region Gotland har till och med varit och fixat till platsen. De har varit lite serviceinriktade. Det är lite nytt. De har tidigare varit en skitregion.

Kan skandalen kring Försvarspolitisk Arena påverka möjligheten att få in politiker till era seminarier?
– Vi har toppolitiker som Allan Widman (l) och Björn von Sydow (s) så det tror jag inte. Vi håller inte på med något mickel och mackel. Det är enkelt och öppet och inte så dyrt.

Även i år bjuder Ullman PR Almedalsbesökarna på möjligheten att testa känslan av att sitta i ett skyddsrum.

Kommer försvarsministern?
– Vi har inte bjudit in honom.