Den japanska höstfesten blev succé! 

Vilken bra fest det blev i år!

Stort tack till alla som kom!! Och för er som inte kom, ni missade något;)

Vi passade på att fira vårt 10-årsjubileum, att det var 10 år sedan Harald Ullman startade bolaget och att byrån fick sin första kund. Vi firade även att vi blivit internationella i år, då vi som enda byrå i Sverige blivit utvald att bli medlem i PR-nätverket 3AWorldwide. Detta gjorde vi med en ny ”reklamfilm”, som vi hade premiärvisning utav på festen. För er som missade den finns den nu uppe på vår kanal på Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=CQqDWAm8qd8 eller på här på ullmanpr.se Gå gärna in och kolla på den där.

Det togs även en massa fina bilder under kvällen, de kommer här!

Än en gång, stort tack för att ni förgyllde vår kväll. Vi ser redan fram emot nästa års höstfest.

Ullman PR Höstfest, August Maniette

Ullman PR Höstfest, Arhe Hamednaca

Ullman PR Höstfest, Eleonore Olofsson, Fredrik Daveby

Ullman PR Höstfest

Ullman PR HöstfestUllman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest, Öl från Nya Carnegiebryggeriet

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest, Japanskt tema

Ullman PR Höstfest, Umeshu

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Ullman PR Höstfest

Dagens media om Ullman PRs nya reklamfilm 

Dagens Media skriver om vår nya reklamfilm, läs hela artikeln här!

 

Ullman PRs årliga höstfest 

Vänner!

Det drar ihop sig för Ullman PRs årliga höstfest! I år firar vi 10 år samt att vi blivit medlemmar i ett internationellt PR-nätverk. Vi har således massor att fira! Vår fina inbjudan som vi skickat ut i vårt nätverk hittar ni nedan! :)

Höstfest Ullman PR

 

Sayônara!

/Ullman PR-teamet Harald, Sandra, Anja, Elin, Sanna och Nils

Anja i Dagens Opinion: Ullman PR växer och nyanställer konsult med fokus på miljö- och hållbarhet 

 

Ullman PR växer och nyanställer konsult med fokus på miljö- och hållbarhet.  Vi vill erbjuda våra kunder en så bred konsultation som möjligt och allt fler företag och organisationer arbetar med miljö och hållbarhet. Anja Nilsson är vår nya junior konsult och kommer senast från Acne Studios och The Sustainable Fashion Academy. Hon har flera års erfarenhet inom modebranschen som säljare, inom management , event, projektledning och hållbarhets/CSR-frågor samt hur detta kan kommuniceras. Hon var senast delaktig i projektteamet som gjorde The Global Leadership Awards in Sustainable Apparel 2015, en Branschgala inom mode och textil med ca 250 deltagare. Vi saknade någon med kunskap om hur miljö-och hållbarhet på bästa sätt kan kommuniceras. Det är en av anledningarna till att Anja blivit en del av vårt team. 

Anja har en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet med inriktning marknadsföring. Hon läste kurser inom offentlig politik, organisation, företagsekonomi och statsvetenskap. Utöver den breda samhällsvetenskapliga utbildningen har hon också läst retorik på Folkuniversitetet och reklam och PR på Berghs School of Communication. Anjas intresseområden är politik, miljö och hållbarhet, friluftsliv, hälsa, matlagning, konst, musik och mode.

Vad har du att säga om kommunikation av miljö- och hållbarhetsfrågor?

”Miljö och hållbarhet är framtiden i alla branscher, PR och kommunikation är inget undantag. En av anledningarna till att se över verksamhetens hållbarhetsarbete är självklart för att göra världen bättre, men det är lika mycket för att förbättra verksamhetens ekonomiska utveckling. Det handlar om ”riktig ekonomi”, om att ta tillvara på begränsade resurser på ett effektivt sätt. Där finns det såklart pengar att tjäna.  Många företag arbetar redan aktivt med dessa frågor och gör ett bra miljöarbete, men man kommunicerar det inte eller vet inte hur man gör. Det kan också vara ett känsligt ämne för många företag och organisationer, men det går inte att hålla sig utanför hållbarhetsdebatten hur länge som helst. Världen förändras hela tiden och jag vill vara med att tillsamman med byråns medarbetare se till att ligga i absolut framkant när det gäller att utveckla nya PR-metoder.”

Vi frågade Anja varför just Ullman PR?

”Ullman PR är en stor liten byrå, det finns inga hierarkier vilket enligt mig är en grundförutsättning för att kunna arbeta kreativt.”

Vad tänker du tillföra byrån?

”Jag vill bidra med allt jag lärt mig under universitetstiden och alla mina erfarenheter inom sälj, event, CSR-kommunikation och management. Jag tror att det är en fördel att jag har arbetat både ”på golvet” och med ledning i butik. Att gå direkt från teorin till praktiken utan att ha testat hur försäljning och kundrelationer fungerar i det verkliga livet, är det många som gör. Jag tror inte att man kan kommunicera budskap framgångsrikt utan den förståelsen. Den har jag, och den tar jag med mig till Ullman PR.”

Hur ser du på PR?

”Det handlar om att bygga upp tillit och bra relationer. Jag tror att det kommer att krävas rakare och ärligare kommunikation i den här branschen framöver. Transparens mellan företag/organisationer/individer och målgruppen gör att PR blir till en positiv grundbult i samhället. Att få arbeta med PR och slänga in lite humor, ser jag fram emot.”

 

Ullman PR besöker Formex 

För andra året i rad besökte Ullman PR Formex för att ta del av höstens inredningsnyheter och trender. Likt förra året blev vi väldigt inspirerade och våra PR-konsulters dröm om att vid sidan av driva sitt eget inredningsföretag blev inte direkt mindre. 

Nedan följer lite bilder från vårt Formex besök. 

Formex 2015Formexhallen är alltid lika kul att spana in, i år var den inredd med ett stort katthus av pappkartonger.

 

Plus Function på FormexUllman PRs kund Plus Function ställde ut sina fina produkter i Stockholm Inredningsgallerias monter. 

 

Coolt värmeljusTroligtvis världens snyggaste värmeljus. Då det brunnit ett tag avslöjas ett snyggt mässingsskelett, som sedan kan

användas som inredningsdetalj. 

 

House Doctor

House Doctor hade många fina inredningsdetaljer, dessa vaser var en favorit. 

 

Jeff Koons-inspirerad lampaRolig Jeff Koons-inspirerad lampa.

 

SkinndetaljerVacker förvaring av penslar och andra små verktyg i härligt skinn. 

 

Ernst på FormexVi besökte även Ernst monter i hopp om att få en glimt av Sveriges mysigaste man. 

 

Sandra spanar in Skultuna

Sandra spanar in Skultunas fina monter.

 

Häftigt konstverk. 

 

Emma Fällman Studio

Emma Fällman Studio med sina vackra mönster

 

Planering för hösten 

För en dryg vecka sedan så begav sig hela Ullman PR ut på landet för att planera höstens aktiviteter, spåna på nya projekt och lära känna våra nya medarbetare. På agendan var både jobb, lek och en gemensam middag inplanerad.

Sandra, Sanna och Caroline vandrar genom en grönskande park på väg mot vårt mål.

Sandra och Sanna är på hugget

Sandra och Sanna på hugget, redo för avresa.

Caroline, vår praktikan, var glad att följa med.

Praktikanten Caroline spred sitt glada humör.

Ullman PR begav sig långt ifrån stadens sus och dus för att finna sinnesro.

Långt ifrån Stockholms sus och dus. 

Ullman PR på djupt vatten.

Så möttes vi av Harald och Anja med båt.

Sandra och Harald njuter av sommar solen och havsbrisen.

Sandra övertygar Harald att hon är en bättre kapten.

Sanna med vinden i håret och humöret på topp.

Sandra satte gasen i botten och Sanna njuter i fartvinden.

Harald och Anja har sikten på horisonten.

Harald tar över ratten till Anjas förtjusning.

Planneringen fortsatte långt in på kvällskvisten

Planeringen fortsatte långt in på kvällen.

Efter jobbet kunde Harald koppla av med denna rogivande uttsikten.

Harald passade på att njuta av en lungn stund och den fantastiska utsikten. Lika delar jobb och avkoppling är ett recept för ett gott liv.

Fin recension av Bergsheleven Ida Kurvinen 

Fin recension av Bergsheleven Ida Kurvinen, om vilka personer som inspirerar henne:

Inspireras och inspirera

Jag inspireras av några starka profiler med olika yrken. Jag tänkte berätta mer om dem i detta inlägg. 

Jackie Kothbauer - jag köpte hennes bok "Mediababe" år 2011 när den gavs ut och Jackie är riktigt inspirerande med sina inlägg om dagsaktuella ämnen på LinkedIn. Hennes blogg hittar du HÄR! Jackie är personlig varumärkes expert, ett ämne jag hyser stor fascination för. 

Linda Waxin - vd vid 30 års ålder på Edelman och tog förtidspension när hennes pappa gick bort. Linda har gjort en karriär och nämns som en lysande PR-stjärna. Men hon är också modig - som jag nämnde i mitt tidigare inlägg - och vågade säga upp sitt jobb som VD för att resa och sörja. 

Rebeckah Stensson - Country Manager & Nordic Sales Manager på Spalt PR och min tidigare chef på Polhem PR. Hon kan det här med att göra PR och business, karriär, vara entreprenöriell och så galet driven! Och småbarnsmamma. Rebeckah utstrålar energi som smittar!

Sandra Kastås - min främsta bollplank i Berghs arbetsprover, jobbar på Ullman PR. Sandra har visat så stort engagemang för mig och gör ett fantastiskt arbete på Ullman PR där hon har ett mentorprogram för kommunikatörsstuderande. Ledord för Sandra: positiv, engagerad och duktig! 

Marie Hamberg, min chef jag hade i början på min karriär inom H&M. För ett extraordinärt ledarskap som jag anser exemplariskt. Att kunna styra en verksamhet mot högt uppsatta mål genom att ge utrymme för personlig och professionell utveckling. Marie har bevisat mig att "tro på människan" är en nyckelfaktor för framgång. 

För mig är det viktigt att ha förebilder som kan ge inspiration och motivation när man ibland känner sig trött eller har glömt varför man jobbar så hårt. 

http://www.idakurvinen.com/…/…/3/17/inspireras-och-inspirera

 

Vill du också få inspiration eller ett bollplank? Sök då till höstens mentorprogram som vi håller. Mer info hittar ni här: http://www.ullmanpr.se/pr-byra/jobbmentor/mentorprogram/

Om du vore partisekreterare i Socialdemokraterna, vad skulle du göra nu? 

Måndagen den 29 juni höll Ullman PR seminariet: 

Om du vore partisekreterare i Socialdemokraterna, vad skulle du göra nu?

Ullman PRs egen vice vd Sandra Kastås var moderator och panel bestod av: 

Widar Andersson, Folkbladet 

Lotta Gröning, Expressen 

Johan Westerholm, Redaktör Ledarsidorna.se

Yonna Waltersson är chefredaktör på Dagens Arena

 

Det var en lyckad och intressant debatt som ni även kan ta del av genom länkarna nedan.  (Observera att videoklippen är av begränsad kvalitet):

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

 

Almedalsveckan 2015 

Ullman PR hade en fantastiskt kul vecka under Almedalsveckan 2015. Nedan följer bilder från veckans olika händelser och aktiviter.

 

Ullman PRs kund panghusUllman PR hjälpte kunden Panghus att arrangera en stor fest under måndagen. Festen hölls på Payex innergård.

Eventet gästades av en rad inflyteserika personer inom fastighetsbranschen. Staffan Dopping var moderator.

Det serverades härlig mat från Italienaren.

Johan Magnusson, vd på Panghus.

Vår Vice VD Sandra Kastås med Per Nilsson, kommunikationschef på moderaterna, och kvällens föreläsare, Fredrik Reinfeldt.

Även vår PR-konsult Sanna Fehrman fick ta en bild med Reinfeldt.

Kvällens värdar minglade loss.

Vd Johan Magnusson hälsar gästerna välkomna.

Fredrik Reinfeldt och Staffan Dopping på scen.

Reinfeldt pratar om bostadsutveckling i Sverige.

JustD uppträdde under kvällen.

 

Sandra Kastås och Melina Vinberg på Ullman PR.

Under veckan höll även Newstag ett intressant seminarium om huruvida svenska medier håller tillräckligt hög kvalitet.

Newstags seminarium

Även BRO höll seminarium i Ullman PRs lokal

Ullman PR fick likt förra året den stora äran att köra bästa färdmedlet, Eloped, i Visby.

Elopeden fick även den besöka Almedalsparken. Ni hittar mer info om Eloped här: http://www.eloped.se/

Ullman PRs eget seminarium "Om du vore partisekreterare i socialdemokraterna, vad skulle du göra nu?" där Sandra Kastås var moderator.

Ullman PR i Dagens Media 

Harald Ullman uttalar sig om Ullman PRs bokslut i tidningen Dagens Media.

– 2014 var ett bra år för oss. Vi har fått flera nya kunder och vi behåller de gamla. Vi fyller 10 år i år så det är kul att det går bra, skriver grundaren Harald Ullman i ett mejl till Dagens Media.

Läs artikeln i Dagens Media här!

Om du vore partisekreterare i Socialdemokraterna, vad skulle du göra nu? 

Varmt välkommen till Ullman PRs eget seminarium under Almedalsveckan. Nedan följer mer information:

 

OM DU VORE PARTISEKRETERARE I SOCIALDEMOKRATERNA,VAD SKULLE DU GÖRA NU?

Socialdemokraterna har gått ifrån att vara ett 40%-parti till ett 30% -parti och är nu på väg mot ett 20%-parti.

Är det en oundviklig historisk utveckling för ett arbetarparti? Eller går det att ändra och  utveckla politiken på nytt?

Carin Jämtin säger att nedgången beror på att S regerar på en alliansbudget. Är det rätt analys?

Om du vore partisekreterare S vad skulle du göra för att ändra utvecklingen?

 

Garanterat spännande panel och debatt. Åhörare får delta i debatten. 

 

När: Måndagen den 29 juni kl 17.00-18.00 

Var: På nedervåningen i Olearys lokal på Strandgatan 13.

 

Panel: 

Widar Andersson, Folkbladet 
Torbjörn Kronander, vd Sectra 
Lotta Gröning, Expressen 
Johan Westerholm, Redaktör Ledarsidorna.se 

 

Ullman PR hjälper Panghus att anordna stort event under Almedalen 

Ullman PR blev igår omnämnda i Dagens Opinion angående Panghus stora event under Almedalsveckan. Vi har hjälpt Panghus att anordna ett event som ska hållas den 29 juni, där bland annat vår förre statsminister Fredrik Reinfeldt ska föreläsa. 

Sanna och Sandra spelar pingis! 

Sommaren närmar sig och snart är det dags att ge sig ut i spåret, lyfta skrot på gymmet eller bara ta trapporna istället för hissen. Eller varför inte inspireras av våra PR-konsulter Sandra Kastås och Sanna Fehrman som utmanade varandra i pingis under Stockholm Furniture and Light Fair i våras. Alla träningsformer är tillåtna :) 

Gå in här för att se videon 

 

Franska Bubblor på Beauty week 

Igår var vi på Beauty Week i Kungsträdgården och besökte vår kund FranskaBubblor. Franck Metge som är ägare bjöd på ekologisk champagne från sina mindre producenter i Champagne.

Beauty Week håller på tills den 29:e april så passa på att komma förbi Franck och smaka på högklassig champagne .

 

Ullman PR på plats i Almedalen! 

 

I Dagens Opinion skrevs det om intresset för politikerveckan i Almedalen som ökar var år som går. Så är även fallet i år. Ullman PR började redan 2011 att erbjuda utställningplatser och kvällsmingel, som en möjlighet att hjälpa kunder. Även i år är det planenat att föra upp en paviliong på 50 kvadratmeter precis bakom scenen i Almedalen för mingel, föreläsningar och andra event. 

Ullman PR, som är experter på kreativa idéer kan dessutom hjälpa till med allt! Enligt Sandra Kastås är intresset riktigt stort i år.

Läs hela artikeln här:

 

Invigning av Hotell Kungsträdgården 

I veckan var Ullman PR på invigningen av det nya hotellet Hotell Kungsträdgården.

Perfekt läge och fantastiskt fina rum, för att inte tala om hotellbaren som vi gärna hänger i fler gånger. :)

 

 

3aworldwide väljer Ullman PR 

Det internationella PR-nätverket 3aworldwide siktar på en byrå per land i Norden.

I Sverige valde dem Ullman PR som partner, det är vi otroligt stolta över. 

– Detta är en framgång för oss eftersom vi har både kunder och prospekts som behöver pr-hjälp i flera länder. Samtidigt som vi kan hjälpa tillväxtföretag i andra länder med pr i Sverige. Men vi trodde vi var för små för att ingå i ett så stort nätverk. Att de valde oss är verkligen kul. Det ger oss en extra kvalitetsstämpel, säger Harald Ullman, huvudägare på Ullman pr, i ett pressmeddelande.

Läs Dagens Medias artikel om samarbetet här! 

 

3aworldwide väljer Ullman PR

 

Ullman PRs pressmeddelande:

 

PR-nätverket 3AWORLDWIDE väljer Ullman PR som partner i Sverige

PR-nätverket 3AWORLDWIDE med partners i 29 länder valde Ullman PR som partner i Sverige. 3AWORLDWIDE är ett internationellt nätverk inom PR, mediestrategi och digitala lösningar med huvudkontor i Miami och globalt nav i Mexiko, Brasilien och Spanien. 3AWORLDWIDE rankas som nr 175 på INC Magazines lista över de 500 snabbast växande företag i Amerika. Nätverket har även kontor på viktiga tillväxtmarknader såsom Dominikanska republiken, Panama, Colombia, Argentina och Chile. 3AWORLDWIDE vill nu utvidga sig i Norden och knyta sig an en byrå per land. I Sverige har de nu valt Ullman PR som partner. Patricia Calle, VD på 3AWORLDWIDE i Europa ”Vi hade att antal byråer att välja emellan. Vi sökte en oberoende byrå som är kreativ och med stor bredd i kundkretsen. Och vi fann efter noggrann analys att Ullman PR var de rätta. Vi välkomnar dem in i vårt stora nätverk. Det betyder mycket för alla våra partners att vi nu också är representerade i Sverige.” 

Detta är en framgång för oss eftersom vi har både kunder och prospekts som behöver PR-hjälp i flera länder. Samtidigt som vi kan hjälpa tillväxtföretag i andra länder med PR i Sverige.  Men vi trodde vi var för små för att ingå i ett så stort nätverk som 3AWORLDWIDE. Men att de valde just oss är verkligen kul. Det ger oss en extra kvalitetsstämpel” säger byråns huvudägare Harald Ullman.

 

För mer information vänligen kontakta:

Harald Ullman

070 847 12 24

harald@ullmanpr.se

 

Om Ullman PR:

Ullman PR startades 2005 av Harald Ullman. Ullman PR är en liten och kreativ PR-byrå med ett 20-tal kunder, flera börsbolag men också flera mindre entreprenöriella kunder. Ullman PR jobbar branschöverskridande och har ett 20-tal kunder som återfinns i branscher som fastighet, vård, medicinteknik, media, inredning, mode, miljöteknik, kultur med mera. Ullman PR jobbar både med lobbying, kriskommunikation, marknads-PR, sociala medier, digital marknadsföring och viss reklam. Ullman PRs styrka är kombinationen av erfarenhet och förnyelse.

http://www.ullmanpr.se/

 

Om 3AWORLDWIDE:

3AWORLDWIDE är ett internationellt nätverk inom mediestrategi, digitala lösningar och PR med huvudkontor i Miami och globalt nav i Mexiko, Brasilien och Spanien. Nätverket har partners i 29 länder och 270 globala medarbetare. 3AWORLDWIDE rankas som nr 175 på INC Magazines lista över de 500 snabbast växande företag i Amerika. Nätverket har även kontor på viktiga tillväxtmarknader såsom Dominikanska republiken, Panama, Colombia, Argentina och Chile. http://www.3aworldwide.com/


 

 

Harald Ullman om Löfvens hyllningsdikt 

Harald Ullman blev intervjuad av Expressen om Löfvens hyllningsdikt till Rättvisförmedlingen.

– Det är ett väldigt ovanligt trick och just därför är det bra. Han får in ett eget politiskt budkap om export ihop med en mjuk text om lika värde. Mjukt och hårt i kombination. Jag skulle säga att det här är bra PR, säger Harald Ullman, vd på Ullman PR.

Läs hela artikeln här! 

Harald Ullman i Expressen om Löfvens hyllningsdikt

Stockholm Furniture & Light Fair 

I förra veckan hade en av byråns kunder pressvisning under Stockholms möbelmässa ”Stockholm Furniture & Light Fair” och givetvis tog vi samtidigt tillfället i akt att spana in de senaste trenderna. I Greenhouse brukar kreativiteten flöda som mest, där huserar nämligen alla designhögskolor och studenter med sina idéer och möbler. Nedan följer en bildkavalkad från mässan:

Stolar designade av studenter vid Aalto-universitetet.

Stol designad av student vid Linnéuniversitetet.

Islampan Melt and Recreate av Sofia Bergfeldt och Siri Bahlenberg. Under lampan placeras en gjutform så när lampan smälter samlas vattnet upp i formen och kan frysas omigen och igen.

Fåtölj med ryggstöd av fisklina.

Taklampor i olika nivåer.

Spännande möbel.

Taklampa och vinglashållare i ett.

Blommor i amplar är en av vårens hetaste trender.

Växthus för örter.

Örttorkare och herbarium av Emilia Borgvall.

Vit mönstrad byrå av A2.

Sittpall i flätat läder av Mia Cullin.

Taklampor i olika former.

Förvaringskåp och kulram i ett.

Färgglada sitt- och liggmöbler från Lina.

Sittmöbler från Movecho.

Vardagsrum i pastell.

Vargdagsrum i grått.

Vardagsrum i grönt.

 

Några designers och trendgurus var även inbjudna att tolka vårens trender: 

Mycket gröna växter. 

Kontor.

Ljusa träslag.

Det gröna syns även på väggarna. 

Växter högt och lågt. 

Ett sovrum i årets färg marsala. 

Designgalan Årets RUM 2015 

Den 2 februari 2015 var det gala för hela slanten, galan Årets Rum ägde rum på Grand Hotel i Vinterträdgården för andra gången.  Självfallet ville vår vice vd Sandra Kastås och PR-konsult Sanna Fehrman delta på detta fantastiska event. Bakom galan står förlaget It is media som ger ut tidskrifterna RUM, Nya Rum, Rum hemma och Rum Design.

Under kvällen bjöds det på god mat och dryck, härlig musik och  underhållning. Det delades även ut priser i fyra kategorier: Årets inredningsdetalj, Årets möbel, Årets arkitektur och Årets Nykomling. Kvällens vinnare ser ni nedan:

 

Årets inredningsdetalj: Olivia Herms–Pallina–Skultuna

 

Årets nykomling: Iina Vuorivirta

 

Årets möbel: Mattias Stenberg–Bistro (- Olby Design)

Årets arkitektur: BIG–Museet för sjöfart

Museet för sjöfart

 

Tack It is Media för ett supertrevligt event! 

/ Sandra & Sanna

Ullman PR på Moderna Museet 

Ullman PR höll årets första personalkonferens på Moderna Museet. Där inspirerades vi av

pampiga skulpturer av bland annat Jeff Koons. 

 

Byråns personal fastnade för denna vackra mansstaty. :)

Ullman PR besökte Moderna Museet

 

Ullman PR på Formex 

Ullman PR har ett flertal kunder inom inredning och vi håller oss ständigt uppdaterade om nyheter i branschen. 

Under Formexmässan begav sig byrån ut till Älvsjö för att inspireras av årets inredningsnyheter. Nedan 

presenterar vi våra favoriter från Formex. 

SSM Smålands Skinnmanufaktur Formbruket www.formbruket.se som gör jättefina trämöbler med mörka

skinninslag. 

 

Det danska företaget OYOY hade fina produkter i härliga material och i trendig Skandinavisk design. 

 

Krukor och åter krukor, här i fantastiska material och mönster av studenter från kandidatprogrammet

Slöjd, hantverk & Formgivning på Linköpings universitet,

 

Ett vackert konstverk av studenter som går andra året på Linköpings univeristet. 
 

"Ge mig kaktusar och växter i överflöd" hälsar 2015.

 

Mimmi Staafs möbelsnickeri och Betonggruvan har spridit trenden att göra Amplar. Makramé är större än 

någonsin. 

 

Ticking Stripes fantastiska badlakan. 

 

Svenska Little Elephant med sina färgglada produkter. 

 

Roliga koppar med inspiration från skogens djur. Ta ett fast grepp om svansen och njut av en god dryck!

 

Formexs egna installation med stort fokus på gult. 

 

Detta underbara porslin, uppdukat som ur en scen från Alice i Underlandet.

 

Gör ditt eget kakfat! Kul idé. 

Kopparn - håller trenden i sig hela 2015? Dessa snygga hyllor vill vi iaf ha!

 

Istället för en kruka -  Kaktusar i papperspåsar. 

 

Ü- som i Üllman PR?

 

 

 

Den Stora Trenddagen 

I början av januari besökte Ullman PR Stora Trenddagen 2015, där TrendStefan höll en intressant föreläsning om årets kommande trender. Under dagen presenterades fem trender, vilka ni ser nedan. 

Stefan Nilsson föreläser om årets trender. 

 

Trenden "Semester med Picasso". I denna trend dominerar pasteller och Medelhav och blicken riktas mot 50- och 60-talen och det enkla livet.

 

Trenden "Marint Naivt". I denna trend dominerar de blåa tonerna och rymmer inslag av såväl undervattensvärlden som nautiska motiv.

 

Trenden "Flowers on Pedestal": Den gröna trenden håller i sig men stället för på fönsterbrädet  placeras växterna i denna trend på pidestaler eller i amplar.

 

Trenden "New Simplicity": Denna trend innebär en återkomst för minimalismen och rymmer det exklusiva och det enkla och avskalade.

 

Trenden "Simmer Shammer": Denna trend blickar såväl mot ”selfieskulturen” som Woodstock och rymmer såväl speglar, ljusspel som fransar, lappat och mönstrat.