Ullman PR önskar Dagens Media GOD JUL! 

I Onsdags var vi fyra nissar ute mitt i natten och hängde upp julpynt i form av girlanger i träden utanför Dagens Media på Birger Jarlsgatan. Girlangerna innehöll foton på oss själva hängande i snöret som önskade Dagens Media God Jul på baksidan. 
God Jul Dagens Media!
 

Julfest hos Ullman 

 

Julverkstad på kontoret 

Dopparedagen börjar närma sig och julverkstaden är i full gång på kontoret, har ni varit snälla i år?

Årets fest - alla bilder 

Se alla bilder här!

Almedalsveckan 2013 - En tillbakablick 

UÅrets Almedalsvecka var mycket lyckad för Ullman PR. Vår paviljong fick en toppenplats precis bakom Almedalsscenen, mitt i centrala Visby. Vi syntes på bästa sändningstid under de olika partiernas tal. Bästa tänkbara branding! Nedan ser ni en bild på vårt tält under Annie Lööfs tal på Almedalsscenen.

Ullman PRs paviljong
 
 
Under veckan arrangerades ett 20-tal lyckade seminarier och mingel i vår paviljong.
 
Nedan ser ni bild från seminariet "Osteoporos, den stora sjukdomen som är helt bortglömd - Varför då?". Seminariet arrangerades i samverkan mellan Reumatikerförbundet och Bröstcancerföreningen med stöd av medicinteknikbolaget SECTRA. Medverkande var inga mindre än: Ann Carlsson, Elizabeth Bergsten Nordström, Eva-Nilsson Bågenholm, Paul Frigyes, Jakob Algulin och Stig-Björn Ljunggren.
Osteoporosseminarium Osteoporosseminarium 2013
  
 
På tisdagsmorgonen hade vi själva ett mycket uppmärksammat seminarium med rubriken ”Varför är de flesta politikerna så okända för sina väljare?”. Under måndagen gick vår personal runt i Visby iklädda dessa masker och skyltar för att informera almedalsbesökarna om eventet. Folk blev minst sagt nyfikna. Arbetarbladet skrev om våra masker när de sammanfattade måndagens almedalsaktiviteter. Läs artikeln här!
 

   
 
Nedan ser ni en bild tagen under seminariet. Tältet var fullsatt och över 100 personer kom och lyssnade. Paneldeltagarna bestod av Torbjörn Sjöström, Jenny Maddestam, Lars Stjernkvist, Lena Mellin, Tomas Rudin och vår egen Harald Ullman agerade moderator.
 
 
 
 
 
Seminariet sändes i SVT forum. Missade du vårt seminarium kan du kolla på det här: http://www.svtplay.se/klipp/1323436/varfor-ar-de-flesta-politiker-sa-okanda
 
 
 
Dagens Media och Dagens opinon skrev om seminariet. Läs artiklarna här och här! 
 
 
 
På tisdagen blev Harald tillfrågad att delta i SVT Debatt. Här ser ni Harald på SVT Debatts scen med Mona Sahlin och Alexander Bard.
 
 
 
 
Under veckan smög även några tappra själar ut och släppte ned 100 barkbåtar i Almedalsdammen. Alla med hissad Ullman PR-flagg i topp. På flaggornas baksida kunde vi läsa olika grodor som politiker och kända personer har yttrat.
 
Några smakprov på grodor från dammen:
 
”Fördelen med den här värmen är att unga, smala män nu får känna hur det är att vara i klimakteriet.” - Marit Paulsen (FP), EU-parlamentariker, under en varm sommardag
 
”Se det som en campinghelg” - Berlusconis uppmaning till jordbävningsoffer i Italien Tänk vad många som skulle behövt medieträning! 
 
 
Almedalsveckan är utan tvekan årets största mingelvecka! Våra olika kunder arrangerade ett flertal mingel. Under dem kunde gästerna ta del av Ullman PR:s bästa mingeltips.
 
Ullman PRs mingeltips 

Ullman PR gör Almedalens ankdamm till en groddamm 

GroddammUllman PR har åter landstigit i Almedalen. Med 100 barkbåtar har de rest flagg och intagit politikerveckan. I morse smög några tappra själar ut och släppte ned 100 barkbåtar i Almedalsdammen. Alla har hissad Ullman PR-flagg i topp. På flaggornas baksida kan vi läsa olika grodor som politiker och kända personer har yttrat. Några smakprov: ”Fördelen med den här värmen är att unga, smala män nu får känna hur det är att vara i klimakteriet.” - Marit Paulsen (FP), EU-parlamentariker, under en varm sommardag ”Se det som en campinghelg” - Berlusconis uppmaning till jordbävningsoffer i Italien Tänk vad många som skulle behövt medieträning!

Ny stjärnpraktikant 

Sebastian WestmanFrån och med måndag den 10:e juni blev vi en man starkare. Sebastian Westman är vår nya praktikant som ska vara med oss till och med Almedalsveckan. Tidigare har Sebastian arbetat för MBVK som ägs av Stampen Media Group. Där arbetade han med att förbättra den interna kommunikationen i hela koncernen. Hos oss kommer Sebastian vara till stor hjälp, då det är mycket som ska hinnas med fram till Almedalsveckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boklanseringsevent med fin konst i lokalerna 


 
 
Igår var vi på Daniel Nyhléns lansering av biografin om prinsessan Madeleine. Mycket trevligt event där vi minglade bland gamla politiker, skådespelare och bloggare. Ja, Ullman PR slänger ju sig som sagt bland sociteten. Bäst av allt var den smakfulla konsten som hängde i lokalerna, Nya Sällskapets klubbhus på Västra Trädgårdsgatan 6. Bra val säger vi!
 

Statistik för Almedalen 2013 

Almedalen statistikAlmedalsveckan är snart här! Om lite drygt en månad drar årets politikervecka igång. I diagrammet ser ni en jämförelse av antalet almedalsaktiviteter under de olika veckodagarna från åren 2009-2013.
 
Det är enbart maj, och redan nu bjuds det på fler aktiviteter i år under tisdag, onsdag och torsdag än förra året. För er som planerat att besöka Visby under Almedalsveckan är tisdag den dag i år där flest aktiviteter är inbokade (hittills). 
 
Vill ditt företag också vara en del i årets Almedalsvecka? Vi har fortfarande ett fåtal platser kvar i Ullman PRs paviljong! Kontakta oss på 08-702 31 50 eller info@ullmanpr.se.
 
Tack Hampus Brynolf för inhämtat statistik!

Personalkonferens 2013-05-07 

 
Igår hade vi personalkonferens. Här ser ni vårt fina kollage med vad vi gjorde:
 
 Personalkonferens
 
1. Väldigt smidigt att få in hela personalstyrkan i en bil, och Harald som tidigare chaufför kör som en kung i Stockholm. Vi hann tom med en handbromsvändning på grusplanen.

2. Vi besökte konstmuseet Artipelag för att inhämta kreativitet och inspiration. Mycket färgkombinationer och tänk som kan användas vid exempelvis design av hemsidor och annonser.

3. Planer smiddes med utsikt över skärgården. Nya idéer togs fram för egen marknadsföring och kunder. Harald höll även en liten undervisning i livets alla gåtor och en PR-konsults gåtor.

4. Kvällen avslutades på den fabulösa restaurangen
Supper. Alltid lika gött. Vi rullade övermätta där ifrån!
 

Ullman PR har blivit med get! 

Get
 Ullman PR har börjat köpa kontorsmaterial från PRfekt Kontor som oavkortat skänker 5 % av sina intäkter till välgörande ändamål, däribland SOS Barnbyar, ActionAid och Akvo.
 
Idag fick vi brev på posten. Ullman PR har fått en get som bor i byn Zatepeta i Malawi. Geten kommer att ges till byns fattigaste kvinnor som därigenom får näringsrikmjölk och pengar av mjölken som kan säljas på marknaden. Ett behjärtansvärt projekt som vi gärna är en del av! Det känns riktigt bra att vara getägare! :)
 

Ny kund: Krogarna.se 

Krogarna
Många krögare upplever att det kan vara svårt och tidskrävande att få tag i nödvändig information från svenska myndigheter, och att kraven för tillståndsgivning hårdnat i Sverige. 
 
Krogarna.se har därför samlat all nödvändig myndighetsinformation på en och samma plats, detta för att utbilda i och underlätta tillståndssökning. På krogarna.se hittar du även olika onlineutbildningar för branschen, däribland utbildning i serveringstillstånd samt ansvarsfull alkoholhantering
 
Som ny kund till Ullman PR arbetar vi nu gemensamt för att skapa ett upplyst krog-Sverige!  
 

Ny praktikant på Ullman PR 

Jimmie Lindh

Idag fick Ullman PR tillökning i form av en ny praktikant, vi välkomnar Jimmie Lindh som ska vara med oss under våren och sommaren. Jimmie studerar media och har en bakgrund som grafisk designer för Stockholmsbaserade eventbolaget Event Zone.
 
Han har utöver studierna intresse för musik, bildskapande, träning och umgås med vänner. 
 
Vi ser nu fram emot tre fartfyllda månader tillsammans!
 

Söker du praktikplats i höst? 

Är du vår nästa praktikant?

Söker du praktikplats i höst? Då har vi en väldigt rolig och lärorik miljö att erbjuda. Är du intresserad av att lära dig mer om PR, marknadsföring och kommunikation är detta ett ypperligt tillfälle. 

Så här säger vår nuvarande praktikant Ida Hemming:
"Eftersom det är en mindre byrå har jag fått stor insikt i arbetet. Jag har blivit en del i projekten och har fått ta mycket eget ansvar. Praktiken på Ullman PR har gett mig goda erfarenheter inom branschen som jag definitivt kommer att ha nytta av i framtiden.”

Maila din ansökan till sandra@ullmanpr.se
 
 

Personalvård på kontoret 

Ståbord
 
Vi tycker personalvård är viktigt. Ullman PR har därför investerat i ergonomiska ståbord på kontoret.
 
På bilden ser ni Sandra och Sanna. Inga dåliga ryggar så långt ögat kan nå! 
 

PR-byrå eller modellagentur? 

Fotografering
 
Ullman PR agerar modellagentur och plåtar inför en kommande annons. Vi passar även på att ta lite bilder på samtliga medarbetare. Men de bilderna får ni vänta med! ;)
 

Fem nya kunder och projekt! 

2013 har börjat bra och kommer att bli bättre. Ullman PR blomstrar och vi har nu fem nya kunder inom fem olika branscher; restaurang-, medicinteknik-, fackförbund-, medie- och fastighetsbranschen.

Genom att arbeta kreativt i olika verksamhetsområden kan vår kompetens breddas och våra arbetsmetoder ständigt förnyas. 2013 är och kommer att fortsätta vara ett spännande år med många roliga projekt.
 
Vi kommer att lära oss mer och prestera ännu bättre, ni kan räkna med att se mer av oss!

 

Ullman PRs nya hemsida 

Ut med det gamla och in med det nya! Vi har nu uppdaterat vår hemsida med  ny design, ny info och nya funktioner. 
 
Varsågoda att se er omkring!
 
P.S. Ni kan gilla sidan genom att klicka på gilla-knappen till höger.  

Ny praktikant på Ullman PR 

Under veckan har Ullman PR fått tillökning i form av en ny praktikant, vi välkomnar Ida Hemming som ska vara med oss under våren.
 
Ida studerar Medie- och Kommunikationsvetenskap med inriktning PR och marknadskommunikation på Högskolan i Jönköping. Hon har parallellt med studierna varit aktiv i ett flertal projekt genom högskolans PR-utskott och är intresserad av träning, musik och språk. 
 
Vi ser nu fram emot tre fartfyllda månader tillsammans!
 
Ida Hemming 

Harald Ullman föreläser för Sveriges Kommuner och Landsting. 

Harald Ullman Föreläser SKL 
I egenskap av PR-proffs gästföreläste Harald Ullman för Sveriges Kommuner den 22/1 på Högberga gård. Föreläsningens fokus låg på Haralds iakttagelser kring kommuners arbete och utveckling. Harald delade även med sig av egen prognos inför valet 2014, han talade bland annat om viktiga frågor som kan komma att bli avgörande.

Sandra Kastås - Årets medarbetare 2012 


 
 
Sandra Kastås, utnämnd till årets medarbetare 2012.
 
2012 utsågs Sandra Kastås till årets medarbetare med följande motivering: 
 
” Sandra förenar i en person hög kreativitet, ekonomiskt sinnelag och ett påfallande snabbt arbetssätt.”
 
Denna ambitiösa Gotlandstöis är byråns ekonomi- och personalchef. Med en magisterutbildning i företagsekonomi i ryggen är hon vår ekonomiska stödpelare i alla lägen. Utöver PR-konsult, ekonomi- och personalchef är Sandra även en talangfull konstnär. Även konstnären Sandra är en viktig del av byrån, hennes kreativitet har kommit att bli en inspirationskälla som är mycket värdefull för medarbetarna på Ullman PR.
 
Sandra har arbetat hårt under 2012 med byråns alla kunder, som verkar inom alla möjliga branscher. Hon drev även årets event under Almedalsveckan 2012 framgångsrikt.