Boris Benulic behöver ingen PR-konsult 


I dagens Expressen uppges det att Kraft&Kulturs avgångne VD är kund hos Ullman PR. Det är fel. Vi har inget uppdrag åt honom. Ullman PR har däremot Kraft&Kultur som kund sedan många år tillbaka. Ullman PR marknadsför den framgångsrika studentsajten Lycknis.se. som säljer Sveriges billigaste kurslitteratur.
Boris Benulic och Harald Ullman har samarbetat under många år. ”jag gillar honom starkt på det personliga planet”, säger Harald Ullman.
http://www.resume.se/nyheter/pr/2011/11/23/boris-benulic-behover-ingen-pr-konsult/

Ullman PR hjälper Julian Assange 

Igår eftermiddag läckte det ut att Julian Assange får hjälp med PR och mediakontakter av Ullman PR. Uppgiften är korrekt. När Julian Assange tog kontakt med Ullman PR och frågade om vi ville hjälpa honom svarade jag ja, säger Harald Ullman.” Efter att ha satt mig in i fallet står det klart att Julian Assange är oskyldig till de anklagelser om våldtäkt som påståtts. Han har rätt till en bra advokat liksom en bra PR-byrå som kan hantera det enorma mediedrev som väntar. Många undrar varför han inte helt enkelt kommer till Sverige. Orsaken är att han är rädd för att bli utlämnad till USA. Tyvärr har Sverige tidigare utlämnat personer på uppdrag av USA. Så rädslan är inte obefogad.”
 
http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3342667.ece

Harald Ullman och Pontus Nyström i nästa rond om Julian Assange 

PR. Pr-konsulten Pontus Nyström skrev 15 november på SvD Brännpunkt att Harald Ullman borde släppa uppdraget att sköta Julian Assanges pr i Sverige. Harald Ullman berättar för Dagens Opinion att inte ens vet vem Pontus Nyström är. Detsamma gäller Svenska PR-företagen som försöker ordna en debatt mellan de två.
 
Harald Ullman är fundersam kring Svenska PR-företagens försök att ordna en debatt i ämnet. Han anser att han inte har fått någon direkt inbjudan att vara med i debatten, som ska hållas mellan Pontus Nyström och en jurist.
– Jag har hållit på med pr mer eller mindre i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har tyvärr inte alls uppmärksammat den organisationen. Jag vet inte alls vad de gör eller driver för frågor. Lite lustigt med tanke på att de organiserar just pr-människor, säger Harald Ullman.
 
Styrelseledamot i organisationen är Pontus Nyström. Han har heller inga klara besked att ge om det verkligen blir en debatt mellan honom och Harald Ullman på temat om det är rätt eller fel att hjälpa Julian Assange med pr.
– Det kan vara så att vi väntar på besked från Harald Ullman, säger han.
Efter hans debattinlägg på Brännpunkt har han fått två typer av reaktioner.
Den första är att ”pr kan inte påverka rättsprocesser".
 
–Tänk då en enskild människa i konflikt med en koncern som sätter in allt de kan i pr- och lobby-resurser. Det är klart att den enskilda hamnar i ett sämre läge.
Den andra reaktionen lyder att det är "klart grabben ska ha en pr-konsult".
– Det går inte att jämföra pr med advokattjänster, pr sker i det fördolda, och enskilda personer har inte rätt till eller råd med en pr-konsult.
Pontus Nyström viker alltså inte från sin ursprungliga ståndpunkt. Harald Ullman borde inte ha tagit uppdraget, anser han.
 
Harald Ullman säger:
– Många gånger är medias dom betydligt värre för den enskilde än domstolens dom. Därför är det naturligt att pr-proffs kopplas in som rådgivare i uppmärksammade rättsfall. Det är för övrigt inte särkilt ovanligt. Domstolen består också av människor som påverkas av media. Och media används flitigt av både advokater polis och åklagare.
 
Harald Ullman påpekar att Pontus Nyströms debattartikel i sig är ett tecken på hur medialt intressant Julian Assange är.
 
– Han skrev artikeln med anledning av att Ullman PR åtagit sig uppdraget för Julian Assange med anledning av anklagelserna om våldtäkt. Få personer är så medieintressanta, som han. Hur ska Julian Assange, som inte kan svenska, med fotboja i England kunna hantera den mediestorm som väntar här? Självklart behöver han professionell pr-hjälp.
 
Har det hänt något ytterligare som har påverakt dina ståndpunkter i frågan?
- Efter den storm av journalister som vill få kontakt med Julian Assange, sedan det blev känt att Ullman PR åtagit sig uppdraget, så har min övertygelse stärkts om hans absoluta behov av pr-hjälp, säger Harald Ullman.