NÄR MEDIEDREVET GÅR - VAD GÖR MAN 

 

När drevet går

 

 
DEBATT: NÄR MEDIEDREVET 
GÅR - VAD GÖR MAN

Intressanta och välkända människor som utsatts för drev tillsammans med vassa journalister får diskutera fenomenet drev och medias många gånger brist på sanningslidelse och alternativa tolkningar.
 
I PANELEN:

Lars Adaktusson - Journalist och programledare för Adaktusson på TV8. Tidigare nyhetsankare på Aktuellt, programledare för Agenda och reporter vid Ekoredaktionen.
 
Cecilia Stegö Chilò - Kulturminister under 10 dagar i regeringen Reinfeldt. Avgick på grund av ett massivt mediedrev som bland annat gick under namnet Ministeraffären. Idag PR-konsult på Springtime.
 
Staffan Dopping - Före detta journalist som bland annat jobbat på TV4 och SVT som nyhetsankare samt på Sveriges Radio. Därefter informationschef på Försvarsmakten, idag frilansande kommunikationskonsult. Har ”hängt på” drev i egenskap av journalist samt blivit utsatt för drev när Försvarsmaktens värdegrundsprojekt ifrågasattes.
 
Stig-Björn Ljunggren - Skribent, konsult, föreläsare och proffstyckare. Kolumnist i ett flertal tidningar och PR-konsult på Sund kommunikation. Har varit utsatt för ett mindre drev för att han myntade ordet ”Hängbröstvänstern”. 
Varmt välkommen önskar vi på Ullman PR 
 

Årets Affärsnätverkare 2009 är David Lega 
Expressen samlade tre kommunikationskonsulter för att prata om läget i svensk politik, med mindre än ett år kvar till valet.
 
Läs artikeln med Harald Ullman, Johanna Elgenius och Birger Östberg här:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1728038/valrorelsen-kommer-att-bli-hatsk#comments
 

Se intervju med Harald Ullman i tv4 

Se intervju med Harald Ullman i TV4 Nyheterna ( ca 5 min in i klippet)
http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1216981

  

Succé för ullman PRs seminarium om mediedrev 

Seminarium

 
Intresset för debatten om mediedrev var enormt, lokalen som rymde 200 personer var överfull och långt ifrån alla som ville lyssna fick plats.
 
Medverkande var Staffan Dopping, Lars Adaktusson, Cecilia Stegö Chilò och Stig-Björn Ljunggren. Moderator var Harald Ullman. Panelen diskuterade sina egna erfarenheter av drev, där Stegö som varit utsatt för det största drevet tog mest plats. I publiken fanns en mängd journalister som inte heller var sena med att ge sig i kast i debatten.
Förra året anordnade Ullman PR en debatt om journalismen under Almedalsveckan, som även den lockade en stor publik.
- Det här visar att journalistik behöver diskuteras, de flesta har en åsikt om journalistikens roll men ändå ser vi lite av den typen av diskussioner i Almedalen. Ullman PR kommer att ta upp ämnet journalistik även under nästa års Almedalsvecka, säger Harald Ullman som är VD för Ullman PR.

För mer information, kontakta
Malin Otterström: 0739 62 88 77

Högsta betyg för PR-kursen på Folkuniversitetet 

 
Kursen i strategisk PR som arrangerats på Folkuniversitetet i Stockholm i samarbete med Marknadsföreningen har nu avslutats för denna gången. Harald Ullman som är lärare i kursen kammade genom en utvärdering från deltagarna hem högsta betyg.  
 
Kursen som innehöll moment som Så fungerar medierna, Internet som PR-kanal, PR-planen och Mediekrishantering beskrevs av elverna som entusiasmerande och engagerande. Betyget för kursen slutade på fyra av fyra möjliga.
 
Under våren 2010 kommer kursen att hållas ännu en gång på Folkuniversitetet i Stockholm i samarbete med Marknadsföreningen med Harald Ullman som lärare.

Veckans nysvenska från Harald Ullman 

 

Enligt Peppe Engberg från Dagens PS står Harald Ullman för veckans nysvenska: ”Tillbakakaka” är vad Vanja Lunby Wedin fick i AMF-skandalen. Ordkremlologer försöker nu hitta ordets ursprung. Två falanger står mot varandra.

 

Tillbakakaka är vad ungarna säger i kull när man kullar tillbaka direkt, säger somliga.
Tillbakakaka är en dålig översättning av back lash, säger andra.
Läs mer här: 
http://www.dagensps.se/artiklar/2009/03/27/41439908/index.xml 

 

Tillbakakaka - valt till månadens ord av Språkrådet 

Språkrådet har valt tillbakakaka till månadens ord i april, efter att Harald Ullman nyligen använt sig av ordet i P1.
 
När den kände pr-konsulten Harald Ullman nyligen intervjuades i P1 om LO-basen Wanja Lundby Wedins agerande kring AMF-bonusarna, sa han att hon borde frågat sig om hon kunde få ”tillbakakaka” när hon kritiserade bonussystemet. Många undrade då vad detta ord betyder. P1-redaktionen vände sig till lyssnarna, som skickade många brev med förklaringar: det påstods vara en försvenskning av backlash, eller kanske av backward cookie i datasammanhang. Två små barn fick till slut kallas in till studion för att förklara hur det förhöll sig.
 
Tillbakakaka är nämligen ett ord som normalt används av barn. När man kullar någon och den omedelbart kullar tillbaka, kallas det just tillbakakaka. Man kan villkora leken och säga ”ingen tillbakakaka”, d.v.s. ′ingen tillbakakull tillåten′. Det har sedan också kommit att användas mer utvidgat i betydelsen ′ge igen′. Barn kan då säga ”jag är bäst, ingen tillbakakaka” eller ”du har en ful mössa, ingen tillbakakaka”.
 
Läs hela artikeln här:
http://www.sprakradet.se/4409

Stiftelsen Läxhjälpen håller seminarium på Forum För Eldsjälar 


 
 


 
Den 6:e oktober var Stiftelsen Läxhjälpen inbjuden till det ärofyllda och spännande uppdraget att
föreläsa på Forum För Eldsjälar som Fryshuset arrangerar varje år. Temat var:
 
Elever blir behöriga till gymnasiet med - Läxhjälp!
Stiftelsen Läxhjälpens egna koncept hjälper ungdomar i förorten att höja sina betyg så att de kommer in i gymnasiet. Föreläser var Harald Ullman, projektledaren för Läxhjälpen Maria Arneng och studenten/ läxhjälparen Anusche Abar.
Ett 60-tal åhörare besökte seminariumet som pågick under 1½ timme. Många nyfikna frågor ställdes och mycket diskussion uppstod kring dagens skola, ungas motivation, integration och möjligheter.
http://www.laxhjalpen.se/
 

Harald Ullman i P1 om Wanja Lundby Wedins krishantering 

LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin har blivit starkt kritiserad efter att hon har varit med och godkänt en mångmiljonpension till AMF:s tidigare VD Christer Elmehagen.
 
Harald Ullman har själv stor erfarenhet av krishantering och betonar vikten av att vid krishantering a. vara snabb och b. ”jag visste inte” ofta är en hållning som är dömd att misslyckas.
 
Ämnet i P1 var Hur väl sköter LO sin kommunikation i den här krisen? Harald Ullman diskuterar tillsammans med Sofia Strömberg, rektor på Berghs school of communication. 

Lyssna här:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1664920&BroadcastDate=&IsBlock=

Harald Ullman i Expressen om valet nästa år 

Expressen samlade tre kommunikationskonsulter för att prata om läget i svensk politik, med mindre än ett år kvar till valet.
 
Läs artikeln med Harald Ullman, Johanna Elgenius och Birger Östberg här:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1728038/valrorelsen-kommer-att-bli-hatsk#comments

Nya framgångar för Ullman PR 

Ullman PR växer sig ännu starkare med flera nya kunder. Vi är glada över att ha fått förtroende från bland annat ett säkerhetsföretag, ett IT-företag och ett kontaktcenter. Vi glädjs också med en av våra kunder som fördubblat sin omsättning sedan förra året tack vare en lyckad PR- och reklamkampanj av Ullman PR.

- Ligg lågt nu Wanja, Harald Ullman ger råd i Dagens Media 

Wanja Lundby Wedin har godkänt bonusar på mångmiljonbelopp och nu ökar pressen på henne. Nu uppmanas LO-toppen av PR-konsulter i Dagens Media att avgå.
 
Harald Ullman menar att Wanja Lundby Wendin har skött det hela väldigt dåligt. Hon väntade i två dagar innan hon agerade och skyllde sedan ifrån sig vilket gör att hon tappar sin trovärdighet.
 
Läs artikeln här:
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=226117