Söker du praktik? 

Vi tar emot praktikanter varje termin. På en liten byrå som Ullman PR får du som praktikant en stor del i projekten och mycket eget ansvar. Vi är måna om att våra praktikanter ska få en så bra och lärorik tid som möjligt hos oss. 
 
Just nu söker vi efter de rätta praktikanterna för våren och hösten 2020. Tror du att skulle passa hos oss? Tveka inte att höra av dig!
 
Om du är intresserad av att praktisera hos oss, vänligen skriv och berätta om dig själv samt under vilken tidsperiod din praktiktid löper. Skicka din ansökan till felicia@ullmanpr.se
 
 
Söker du praktik på en PR-byrå i Stockholm?
 
 
 

Vi har haft en rad fantastiska praktikanter. Så här säger de om sin tid på Ullman PR:

Arvid Olofsson
"Den korta tiden här har gett mig en bättre grund att stå på. 10 veckor på Ullman PR har lärt mig mer än vad universitetet har gjort på tre år. Jag har fått massor av nya kunskaper kring hur man ska tänka i vissa situiationer när det kommer till PR-aktiviteter. Det har gjort mig mer säker på att det är PR jag vill arbeta med."

Elin Sandorf
"Jag är väldigt nöjd med min tid på Ullman PR och den har gett mig mycket underlag för min framtid i branschen.  Jag kommer verkligen rekommendera till andra om den här praktikplatsen för att man blir väldigt inkluderad. Som praktikant på Ullman PR blir man inräknad i alla pågående projekt och kunder Ullman PR har.  Jag fick delta alltifrån säljmöten till att sitta och arbeta med idégenerering av pr-aktiviteter åt kunder. Jag känner att jag fick göra allt som innebär att arbeta på en pr-byrå och Ullman PR anpassade mina uppgifter efter det jag ville utvecklas mer inom. Jag kände också att det inte ställde för höga krav på mig och handledde mig gärna om jag fastnade i mitt arbete. Jag är väldigt tacksam att jag fick vara på en liten byrå som denna där jag har lärt mig mycket och träffat många nya människor."
 
Felicia Freedman Skiöld
"Under min praktik på Ullman PR fick jag chansen att arbeta med rikiga case och riktiga kunder. På Ullman PR blir man snabbt en del av gänget och min praktiktid har inte bara varit väldigt lärorik utan jag har också haft väldigt roligt, Tack vare att det är en relativt liten PR-byrå får man arbeta med hela den räckvidd som PR-arbetet innbär. Man får följa med i hela processen, allt från ta fram idéer till att jobba med att göra idéerna till verklighet. Efter avslutad praktik blev jag erbjuden en tjänst på Ullman PR och efter min examen jobbar jag nu som PR-konsult på heltid där jag får jobba med det jag gillar mest."
 
Amal Markhouss
"Min praktik på Ullman PR har gjort mig ännu säkrare på att det är det här jag vill jobba med i framtiden. Jag har lärt mig jättemycket värdefullt under mina tio veckor hos byrån. Jag har fått vara delaktig i kunduppdragens alla delar och mina uppgifter har varit varierande. Kollegorna har varit helt underbara.!"
 
Johanna Haglund
"Liten byrå men med bred kompetens och erfarenheter. Stor variation i uppgifterna. Något som jag verkligen uppskattar är att de arbete och material jag tagit fram i månt och mycket faktiskt används! Jag har fått inblick i hur det är att arbeta med PR, som är ett ganska diffust begrepp."
 
Natasha Thiang
"På Ullman PR fick jag ett varmt välkomnande, god vägledning och feedback på arbetet som jag gjorde. Praktiken har givit mig mycket erfarenhet och insikt om hur olika branscher fungerar. Framförallt har jag lärt mig vikten av ett väl planerat arbete för effektivitet. Det bästa med praktiken var att få följa de olika projekten, att få varierande arbetsuppgifter och att få delta på sälj- och kundmöten."

Elisabeth Hasselström
"Jag känner att jag har bättre koll på mina styrkor och svagheter och vad jag vill arbeta med i framtiden.  Det har varit varierande uppgifter och högt tempo och jag har fått lära mig nya verktyg som Meltwater, MyNewsDesk etc. Nu vet jag mer om vad jag bör tänka på vid bildredigering, textskrivande och hur man tar fram kontaktlistor. Efter att ha praktiserat på Ullman PR känner jag  mig mer säker på att jag vill jobba med kommunikation."

Ellen Nodbrant
"Min bild av Ullman PR är att det är en lite mindre byrå som sitter på otroligt mycket kompetens på många områden. Det har varit en sjukt kul plats att vara på ert kontor med bra sammanhållning och ett härligt arbetsklimat. Jag har fått göra så många olika saker och oavsett om jag varit bra på det eller inte har det varit väldigt lärorikt! Jag har ett helt annat tänk idag och jag har utvecklat både min kreativitet och mitt sätt att skriva. Innan jag kom till Ullman PR var jag inte alls säker på vad jag ville jobba med men nu känner jag verkligen att jag fastnat för PR-branschen."

Annie Axedin
"Innan jag började praktiken visste jag inte riktigt vad jag hade gett mig in på. Idag har jag mycket bättre koll på vad PR är vilket verkligen har gett mig mersmak för yrket. Det har varit väldigt tydligt vad som förväntas av en och vad man ska göra från första början, vilket har varit till väldigt stor hjälp! Det bästa har varit människorna, uppgifterna och att jag fått utveckla mina intressen, jag har som sagt verkligen fått mersmak för PR.  "

Emma Modig
"Tiden på Ullman PR bekräftade verkligen att jag var på rätt spår! Målet med praktiken var att få koll på hur branschen fungerade och vad PR egentligen innebär samt att lära känna mig själv lite bättre, vilket jag definitivt har gjort. Att jag fått göra så himla många olika saker har gett mig en tydlig bild av yrket och varit mycket lärorikt. Bäst med praktiken är dock alla som jobbar där, man kände sig verkligen välkommen från dag 1!"

Elin Löwenadler
"Jag hade ingen speciell bild av PR egentligen, PR var för mig lite luddigt, så jag visste inte att jag skulle tycka att det var så intressant och kul. Jag kommer definitivt vilja jobba med PR i framtiden. Min praktik hos Ullman PR har överträffat mina förväntningar. Jag är helt övertygad om att jag kommer ha någon nytta av praktiken. Det känns som att jag har lärt mig allt om branschen. Det har varit roliga, varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Det bästa med praktiken har varit kollegorna såklart! Vi har haft väldigt kul på jobbet vilket också bidrar till bättre arbetsprestationer och kreativitet tror jag. Det tråkigaste med praktiken var att den tog slut!"

Nils Svensson
"Mina erfarenheter från praktiken kommer  utan tvekan att hjälpa mig i framtiden. Den har redan hjälpt mig att planera och strukturera min tid bättre.  Jag har under praktiken fått praktisk erfarenhet och handfasta råd samt en stor variation mellan olika arbetsuppgifter. Jag har även fått vara en bidragande del i organisationen. Det jag preseterat har direkt påverkat företaget. Jag har känt ansvar och förtroende. Jag skulle önska att det fanns fler praktikplatser per period så fler skulle kunna få tal del av Ullman PR-upplevelsen".

Caroline Ericsson
"Caroline läser ekonomi i Uppsala och praktiserade på Ullman PR fyra veckor sommaren 2015. "Jag har trivts jättebra på praktiken och upplever att allt har varit bra, allt ifrån vad jag har fått prova på att göra till kollegor. Det är också bra att man fått feedback och återkoppling på det man gjort. Det bästa med praktiken har varit att jag känner att jag verkligen lärt mig massor och att jag har fått så mycket ansvar och prova på att göra väldigt mycket, samt att det är en så rolig arbetsplats med härliga kollegor!"

Oscar Jakobsson
"Jag valde en liten byrå för att få chansen att testa så många olika uppgifter, vilket jag verkligen fått göra! Det känns som jag lärt mig mer på 10 veckor här än under tre år på universitetet. Jag tycker upplägget har varit jättebra! Har alltid funnits något att göra och medarbetarna på Ullman PR ger en förtroende att ta sig an företagets kunder, vilket är väldigt inspirerande."
 
Veronica Zander
”Under mina 10 veckor hos Ullman PR har jag fått lära mig mer än jag lärt mig under min utbildning (åtminstone upplever jag det som så).  Jag har från dag ett känt mig delaktig och som en del av byrån. Alla på byrån har varit generösa och delat med sig av kunskaper och vågat tro på min förmåga. Jag har fått en inblick över hela branschfältet. Har fått nya kunskaper både teoretiska och praktiska exempelvis som Photoshop och Indesign. Dessutom har jag förvärvat kunskaper som är mer konkreta om hur branschen fungerar på flera plan. Ullman PR har ett proffsigt upplägg och man märker att de är väl förberedda inför praktikantens ankomst....”

Nevena Lindström
"Jag har lärt mig mycket och fått ta mer ansvar än jag trodde var möjligt. Efter praktiken känner jag mig säker på att jag nu klarar vissa saker som jag innan inte trodde jag kunde. Praktiken har inte bara lärt mig praktisk PR utan även eget ansvar, engagemang, kreativitet och mycket mer. Jag är oerhört glad att jag fick en så pass bra erfarenhet av denna bransch. Jag har lärt mig så mycket både praktiskt men också tankemässigt, att tänka på olika sätt gällande olika uppgifter och situationer. Det bästa med praktiken var att jag fick ta eget ansvar, kunskapen, att vi hittade på roliga saker tillsammans, den mysiga och knasigt roliga stämningen, att man skrattade varje dag på jobbet, men också att jag från dag ett blev en del av allt det roliga. Jag citerar Julia Åslund "...att vuxna människor kunde vara så sköna."

Julia Åslund
"Jag har praktiserat på Ullman PR i tre månader och det har varit otroligt lärorikt och roligt. Som praktikant på en mindre byrå får du stor insikt i det arbete en pr-konsult gör, samtidigt som du får större och viktigare arbetsuppgifter själv. Jag själv skrev kandidatuppsats samtidigt som jag praktiserade och alla på byrån var engagerade och hjälpsamma. Som praktikant får du göra allt ifrån att skriva pressmeddelanden, intervjuer, vara med på kund- och säljmöten och gå på roliga mingel. Det är en väldigt påhittig byrå, en eftermiddag gick vi alla till Fotografiska Museet och letade inspiration till både oss själva och kunder. Även fast jag var praktikant kändes det som att mina idéer och förslag uppmärksammades. Det har verkligen varit en fantastisk upplevelse att testa på arbetslivet med ett så skönt och glatt gäng som på Ullman PR. Jag har efter denna praktik insett att det är pr jag vill hålla på med i framtiden och hos Ullman PR är ingen idé för galen! (Tro mig..)"

Malin Hallberg
”Min praktik hos Ullman PR har verkligen varit toppen! Det har varit roligt, spännande, och väldigt lärorikt. Man får snabbt ta mycket eget ansvar och testa på många olika arbetsuppgifter, vilket gör att jag fått en bra inblick i hela deras dagliga arbete. Under min tid här har jag fått vara delaktig i många roliga projekt och det gäller att kunna tänka kreativt. Praktiken hos Ullman PR har gett mig många nya erfarenheter som jag är säker på att jag kommer ha stor nytta av i framtiden.  Jag är glad att ha fått lära känna det härliga gänget på Ullman PR och jag rekommenderar starkt att söka praktik här!” 

Markus Lundgren
"Att praktisera hos Ullman PR är otroligt lärorikt. Jag kom till praktiken med noll vetskap om hur branschen fungerade i verkligheten. Men genom att få vara delaktig och få eget ansvar skapar man sig en förståelse på kort tid. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att få tänka kreativt genomgående. Utöver det så är Ullman PR ett härligt gäng!

Jag rekommenderar starkt att praktisera hos Ullman PR!"
 

Christin Bäckman
"En vecka innan höstterminen drog igång 2013 satte jag för första gången min fot som praktikant innanför dörren på Ullman PR's kontor. Kontoret var varmt och luftigt och jag möttes av glada ansikten som hälsade mig välkommen. Min första vecka var omtumlande och många nya intryck regnade över mig. En ny mail, Ullman PR's eget system och att lära sig orienteringen i en labyrint av mappar med kundnamn som var lika främmande för mig som kinesiska. Ett av mina första uppdrag var att göra reaserch för hur Danmark hanterade en fråga som kunde vara till hjälp för en idé Ullman PR jobbade med. Jag ringde runt och pratade med alla som möjligtvis kunde besvara mina funderingar, mailade och läste danska artiklar. Därefter skrev jag ett utkast till en debattartikel om ett ämne jag dagen innan inte haft en susning om. Jag uppskattade det självständiga arbetet, att det var på riktigt och att jag inte blev placerad i ett hörn för att sortera pärmar. Sandra och Sanna delegerade arbetsuppgifter och de räknade med att jag klarade av att göra dem. De fanns alltid bakom min rygg villiga att vägleda och visa hur de tidigare gjort etc. men arbetsmetoden är learn by doing. Efter min första vecka började jag vara på kontoret som överenskommet, 2 dagar i veckan och så mycket jag kunde i och med att jag pluggade heltid. Att vara på praktiken var det roligaste stunderna i mina veckodagar och jag rekommenderar att vara där heltid om du har möjlighet. Trots att jag inte hade den förmånen att slippa behöva pussla med tiden kände jag mig ändå alltid inkluderad och som en i gänget. Personalen på Ullman PR är helt fantastiska! Öppna, snälla, kreativa och roliga. De gav mig utrymme för min egen kreativitet och hjälpte mig utvecklas genom att dela med sig av deras kunskap inom PR- branschen. Jag fick fria tyglar för att kunna bevisa vad jag kunde prestera och varför de inte skulle ångra att de tagit emot mig från första början. Med vakande ögon lotsade de mig, förklarade case och strategier och lärde mig förstå en bransch som tidigare bara funnits i form akademiska teorier för mig.

Om jag ska ge dig som funderar på att söka en praktikplats på Ullman PR några tips på vägen skulle det vara att: 

- Anteckna allt! Det går väldigt fort i PR- branschen och man arbetar oftast med många kunder samtidigt. Ett mail ploppar upp rörande en sak, ett samtal ringer om en annan och något måste skrivas angående något helt annat. För att göra det lätt för dig själv; Sitt med ditt anteckningsblock och klocka allt du gör och skriv ner allt du ska göra.

- Ta för dig och var hungrig. Det finns alltid något att göra, fråga om någon vill ha - hjälp eller om någon kan lära dig en viss sak -visa ditt intresse för att vilja utvecklas.

- Var dig själv. Det är otroligt ansträngande att gå på tå, inte bara för en själv utan för alla inblandade då man oftast känner det i luften. Var den du är, bjud på dig själv och dra dina favoritskämt. Nu menar jag givetvis inte att vara sig själv i det exemplar som man är en söndag framför tv'n, utan mer att vara sig själv ”under ansvar”.     

Du har just hittat den bästa platsen att göra din praktik på, så förvalta tiden väl och lycka till!"