Kontakt 

Ring oss gärna: 08 702 31 50
Eller maila oss:
info@ullmanpr.se

Felicia Freedman Skiöld

PR-konsult och byråchef

Epost: felicia@ullmanpr.se 
Mobilnummer: 0763-03 63 99

LinkedIn

Felicia är utbildad journalist med inriktning skrivande på Luleå Tekniska Universitet. Därigenom har hon en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. I utbildningen har hon även fått en stor kunskap inom både nya och traditionella medier och kan därför arbeta med de flesta plattformar och kanaler. I sin utbildning har hon även erfarenhet av att jobba mångredaktionellt och besitter därför tekniska kunskaper inom både ljud, bild och layout.

Som examensarbete gjorde Felicia ett genomgående arbete i hur rollen som Influencer på Instagram har förändrats i och med kommersialiseringen. Detta har gett henne stor insikt i Influencer-marketing och hur man effektiviserar marknadsföringen i vår tids största sociala plattformar, som Facebook och Instagram.

Tidigare har Felicia arbetat som journalist och är därför en duktig skribent som är van att jobba mot deadlines. Hon har erfarenhet av debattartiklar, krönikor, nyheter, reportage och grävande journalistik. I sitt arbete har hon även knutit flera journalistkontakter som är en tillgång i det dagliga PR-arbetet.

Felicia började på Ullman PR som praktikant men jobbar numera heltid som PR-konsult.

Gunnar Axén

Seniorkonsult

Epost: gunnar@ullmanpr.se
Mobilnummer: 0708-18 49 17

LinkedIn

Gunnar Axén är född 1967 och utbildad teleingenjör. Han engagerade sig under tidigt 1980-tal i Moderata Ungdomsförbundet och har som politisk tjänsteman bland annat arbetat som biträdande partiombudsman, politisk rådgivare åt kommunstyrelsens ordförande i Södertälje respektive Norrköping och politiskt sakkunnig på moderaternas riksdagskansli med ansvar för budget-, bostads- och trafikpolitik.

Han har även varit politiskt förtroendevald och ledamot av Norrköpings kommunfullmäktige i 20 år, varit biträdande gruppledare samt haft ett par dussin nämnd- och styrelseuppdrag inom nästan alla kommunala ansvarsområden.

Under mitten av 90-talet arbetade Gunnar Axén som PR-konsult på en av landets större PR-byråer i Stockholm med inriktning på Public Affairs, lobbying, opinionsbildning, kriskommunikation och mediaträning. Han har även varit en mångårigt återkommande föreläsare på Berghs School of Communication i ämnet lobbying och opinionsbildning.

Mellan åren 1998 och 2014 var han ledamot av Sveriges Riksdag och innehade bl a uppdrag som ledamot av Finansutskottet, ordförande i Socialförsäkringsutskottet, ledamot av Riksrevisionen, Finansinspektionen och Krigsdelegationen. Gunnar Axén ledde som ordförande under drygt fyra år den Parlamentariska Socialförsäkringsutredningen på uppdrag av regeringen.

Sedan 2015 har han drivit egen utbildnings- och konsultverksamhet inom Public Affairs, strategisk kommunikation, lobbying, opinionsbildning, kriskommunikation, mediehantering och politisk analys. Gunnar Axén har även varit Senior Advisor åt Grayling och The Council. Utöver konsultverksamheten är Gunnar Axén styrelseordförande i Allra Sverige AB sedan februari 2017.

Under de senaste åren har han främst arbetat med kunder inom hälso- och sjukvård, arbetsmarknad, mobiltelefoni, pensioner, fastigheter samt bank och finans.

Sedan juni 2018 är Gunnar Axén senior PR-konsult på Ullman PR. Under Almedalsveckan 2018 gör Gunnar Axén sitt femtonde år som politiker/lobbyist i Almedalen.

Harald Ullman

VD (frånvarande)

Epost: harald@ullmanpr.se
Mobilnummer: 0708-47 12 24

LinkedIn

Harald Ullman är född 1947. Under 60-talet var han aktiv i elevrörelsen och blev 1964 vald till elevrådsordförande i Södra Latin genom allmänna val bland eleverna. Han genomgick militärtjänst från 1968 och blev värnpliktig fänrik.

Han anställdes 1970 som utredningssekreterare på Gruppen för samhällsstudier, som var Sveriges första tankesmedja.

1972 utsågs han till organisationsombudsman och personalchef på Socialdemokraterna i Stockholm. 1983 utsågs han till chef för reklambyrån ARE Idé 2 som sedermera blev ARE Annonsbyrå AB, med Ullman som Vd. Byrån var en av Sveriges största annonsbyråer och omsatte närmare 100 Milj Skr.

Byrån producerade flera av Sveriges största och mest uppmärksammade reklamkampanjer. Bland annat de Socialdemokratiska valkampanjerna.

I början på 90-talet startade han Måndag Annonsbyrå. 1997 startade han webbyrån 1 trappa upp som sedan ombildades till internetkonsulten Entrappa. Entrappa utvecklades till en liten koncern med ca 200 medarbetare.

Med erfarenheter från reklam och internetbranschen startade Harald Ullman 2005, Ullman PR AB. Tanken bakom byrån var, behovet av att alltid utgå från kundens verkliga behov. Reklambyrå- som webbyråverksamheten krävde beläggning på reklamateljén eller programmerarverkstan. Det gynnade den egna verksamheten men motsvarade inte alltid kundens behov. En mindre PR-byrå kan jobba nära kunden och hela tiden ha hans perspektiv för ögonen utan krav på egna intäktsbehov.

Mellan 2007 och 2011 var han marknadsförings och PR-ansvarig för studentboksajten Lycknis som gick från 0 kr till ca 100 milj kr i intäkter. Sajten är nu såld till en stor Internetbokhandlare.

Harald Ullman arbetar idag som strategisk PR-rådgivare och lobbyist. Ett av hans nuvarande uppdrag är att vara inhyrd marknadschef åt en av våra kunder. Han har också stor personlig erfarenhet av mediekriser och leder olika medieträningar. Han har undervisat i PR, bland annat på Marknadsföreningen och Folkuniversitetet.

Harald Ullman deltar ibland i den allmänna debatten. Bland annat är han engagerad i att stoppa hedersmord. 2017 utsågs han till GAPF-ambassadör (GAPF- Glöm aldrig Pela och Fadime).

Kunder i urval Harald Ullman arbetat med under åren: Aftonbladet, Socialdemokraterna, Utbildningsdepartementet, Dalatrafik, ICA, Botkyrkabyggen, Handelsbanken, LO, SEKO, SAS, SONY, Metallindustriarbetarförbundet, Stockholms stad, Svenska Bostäder, Justitiedepartementet, Tieto Enator, Åhlens, TTG Hearst, Unicef, Arla, Linders resebyrå, JC Decaux och Tempo.

Hälsa på och postadress:

Ullman PR AB
Katarinavägen 22, 4 tr 116 45 Stockholm

Närmsta T-banestation är Slussen, uppgång Södermalmstorg. Ingång finns även från Klevgränd 7 (precis nedanför Mosebacke) T-bana Slussen, uppgång Götgatan.

 

Historia om Klevgränd

Ormsaltarna på Ullman PR

Ullman PR har också adressen Klevgränd som förr även kallades för Ormsaltargränden. Det är en mer skämtsam benämning. I Fredmans Epistel n:o 53 sjunger Bellman om Ormsaltargränd». Med Ormsaltare menas 'illmarig, listig ,spjuveraktig,  pillemarisk, full i sjutton'.

Egentligen kommer namnet Klevgränd från (Kleeff grenden, Kleffwegrenden). Det framgår av en uppgift från 1645, enligt vilken »Johan Hanssons Höks gårdh wthi Södre Förstaden öffwan fohre Ryssegården på Berget widh Kleffuan belägin, är lång wedh bemelte Kleff eller grendh femtye alnar, breedh på westersijdan ifrån Kleffwan och nor utföhr berget aderton alner...». Ordet klev betyder bl. a. 'brant avsats i ett berg, brant backe, brant väg uppför ett berg'.

 

”Slåss med troll, befria prinsessor, döda varulvar, det är att leva” August Strindberg