Medarbetare 

Vi är idag tre personer som arbetar på Ullman PR. Vi har även nära samarbeten med ett flertal underkonsulter med spetskompetens inom exempelvis mobila hemsidor, webbprogrammering, video och foto. På så sätt kan vi leverera hög kvalitet genom alla våra projekt.

Läs gärna mer om våra fantastiska medarbetare nedan.

 

Harald Ullman 

VD 

Telefon: 070 847 12 24
 
Harald Ullman, VD
Harald Ullman är född 1947. Under 60-talet var han aktiv i elevrörelsen och blev 1964 vald till elevrådsordförande i Södra Latin genom allmänna val bland eleverna. Han genomgick militärtjänst från 1968 och blev värnpliktig fänrik.
 
Han anställdes 1970 som utredningssekreterare på Gruppen för samhällsstudier, som var Sveriges första tankesmedja.
 
1972 utsågs han till organisationsombudsman och personalchef på Socialdemokraterna i Stockholm. 1983 utsågs han till chef för reklambyrån ARE Idé 2 som sedermera blev ARE Annonsbyrå AB, med Ullman som Vd. Byrån var en av Sveriges största annonsbyråer och omsatte närmare 100 Milj Skr. 
 
Byrån producerade flera av Sveriges största och mest uppmärksammade reklamkampanjer. Bland annat de Socialdemokratiska valkampanjerna.
 
I början på 90-talet startade han Måndag Annonsbyrå. 1997 startade han webbyrån 1 trappa upp som sedan ombildades till internetkonsulten Entrappa. Entrappa utvecklades till en liten koncern med ca 200 medarbetare.
 
Med erfarenheter från reklam och internetbranschen startade Harald Ullman 2005, Ullman PR AB. Tanken bakom byrån var, behovet av att alltid utgå från kundens verkliga behov. Reklambyrå- som webbyråverksamheten krävde beläggning på reklamateljén eller programmerarverkstan. Det gynnade den egna verksamheten men motsvarade inte alltid kundens behov. En mindre PR-byrå kan jobba nära kunden och hela tiden ha hans perspektiv för ögonen utan krav på egna intäktsbehov.
 
Mellan 2007 och 2011 var han marknadsförings och PR-ansvarig för studentboksajten Lycknis som gick från 0 kr till ca 100 milj kr i intäkter. Sajten är nu såld till en stor Internetbokhandlare.
 
Harald Ullman arbetar idag som strategisk PR-rådgivare och lobbyist. Ett av hans nuvarande uppdrag är att vara inhyrd marknadschef åt en av våra kunder. Han har också stor personlig erfarenhet av mediekriser och leder olika medieträningar. Han undervisar i PR, bland annat på Marknadsföreningen i Stockholm. 2011 utsågs han av Dagens Opinion till årets PR-konsult.
 
Kunder i urval Harald Ullman arbetat med under åren: Aftonbladet, Socialdemokraterna, Utbildningsdepartementet, Dalatrafik, ICA, Botkyrkabyggen, Handelsbanken, LO, SEKO, SAS, SONY, Metallindustriarbetarförbundet, Stockholms stad, Svenska Bostäder, Justitiedepartementet, Tieto Enator, Åhlens, TTG Hearst, Unicef, Arla, Linders resebyrå, JC Decaux och Tempo.
 

Linn Ottosson 

Epost: linn@ullmanpr.se 
Mobilnummer: 0723 28 89 95

LinkedIn

Linn jobbar som konsult på Ullman PR. Med bakgrund inom Medie- och kommunikationsvetenskap har Linn har genom sin utbildning fått stor kunskap om både nya som traditionella medier.

Hennes intresse ligger framför allt inom sociala medier. Linn brinner för skrivande och är en god skribent. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet inom servicebranschen.  

Linn är uppväxt i Skåne men har sedan hösten 2016 haft sin bas i Stockholm. Hon älskar att sträckkolla serier och att lyssna på podcast på kvällspromenaden.

 

Felicia Freedman Skiöld 

Praktikant

Epost: felicia@ullmanpr.se

Felicia kommer i tio veckor praktisera hos oss på Ullman PR. Hon studerar sitt sista år journalistik på Luleå Tekniska Universitet och tar till våren sin kandidatexamen i Media- och kommunikationsvetenskap. Felicia har även studerat en kurs i marknadsföring och i sin B-uppsats genomförde hon en kvaliativ studie om hur PR- och kommunikationsbranschen använder sig av sociala medier i och med den digitala utvecklingen.

Felicia har under gymnasietiden pluggat grafisk kommunikation och har ett starkt intresse för både grafisk design och foto.  

På fritiden gillar hon att umgås med vänner, familj och reser gärna. Hon ser fram emot att lära sig en massa nytt  om kommunikationsarbete hos Ullman PR.

Elin Sandorf 

 

Praktikant

Email: elin@ulllmanpr.se

Elin kommer att vara praktikant på Ullman PR under tio veckor. Hon studerar sitt sista år inom medieentreprenörprogrammet på Linnéuniveristetet i Kalmar, till sommaren 2018 kommer hon få ut en kandidatexamen inrikting mot medieentreprenörskap.

Elin är uppväxt i en förort söder om Stockholm men bott i Kalmar nu i två år tillbaka för studiernas skull. Hon kände att hon ville tillbaka till sin hemstad för sin praktik, Elin trivs bäst i Stockholm även om Kalmar har gett henne mycket både socialt och yrkesmässigt. Hon har inte svårt att skapa nya kontakter och att bygga upp sitt nätverk för hon älskar att träffa nya människor. Inom programmet hon studerar har hon fått lära sig både om mediaproduktion men mest inom medie- och kommunikationsektorn. På fritiden gillar hon att umgås med familj och vänner samt så har hon ett stort intresse för sociala medier som kan vara en fördel för sin praktik här på Ullman PR. Elin ser mycket fram emot sina tio veckor här på Ullman PR och för att lära sig mer inom yrkeslivet på en PR-byrå!