Axel har nu börjat som praktikant hos Ullman PR 

Axel studerar i Lund där han går programmet Strategisk kommunikation och digitala medier. Nu i sommar kommer han att vara praktikant hos oss. Ämnet strategisk kommunikation är brett där områden som marknadsföring och PR faller in. Intresset för PR har funnits länge hos Axel då han varit intresserad av kommunikation och retorik sen en längre tid tillbaka. Hos oss på Ullman PR hoppas han kunna lära sig mer inom bland annat PR och krishantering. Vid sidan om plugget arbetar Axel som Student brand manager för Adwyse och på fritiden umgås han med vänner och spelar handboll. 

-Det ska bli hur kul som helst att få praktisera hos Ullman PR och jag ser fram emot att lära mig mer om branchen, säger Axel.

Maja är ny praktikant på Ullman PR 

Maja läser sin andra termin på JMG:s journalistutbildning vid Göteborgs universitet och ska nu praktisera på Ullman PR de två sista veckorna av terminen. Inom journlistutbildningen lär man sig framförallt skrivande men fokuserar också mycket på kontakt med andra människor och medielandskapet i stort. Media och PR är något som alltid har intresserat Maja och att jobba med andra människor är det hon trivs bäst med. Utöver skolan jobbar Maja som Wings Team Member på RedBull och där har hon fått upp ögonen för marknadsföring. När Maja är ledig umgås hon helst med sina vänner och sin familj. 

– Jag har alltid varit nyfiken på PR och vet att jag vill jobba med någon slags marknadsföring inom media i framtiden. Så min tid på Ullman PR ska verkligen blir intressant och lärorikt, säger Maja.

Ullman PR söker praktikanter för hösten 2018 och våren 2019 

Solen skiner och sommaren är inte långt borta! Detta betyder att vi på Ullman PR är i ful lgång med praktikansökningar för hösten 2018 och våren 2019. 
 
På en liten PR-byrå som Ullman PR får du som praktikant en stor del i projekten och mycket eget ansvar. Vi är måna om att våra praktikanter ska få en så bra och lärorik tid som möjligt hos oss. 
 
Om du är intresserad av att praktisera hos oss, vänligen skriv och berätta om dig själv samt under vilken tidsperiod din praktiktid löper. Skicka din ansökan till felicia@ullmanpr.se
 
Referenser från tidigare praktikanter hittar du här
 
Ullman PR är en liten och kreativ PR-byrå vid slussen i  Stockholm. Att vara liten är en fördel inom PR. Vi är närmare kunden, som uppskattar att våra fakturor är lägre än fakturorna från stora byrån på fina gatan. Även om vi är små  har vi stora kunder och flera börsbolag.  Men vi har också mindre entreprenörskunder som har förutsättningar att bli stora bolag i framtiden.
 
Vi har ett mycket stort nätverk av personer inom media, näringsliv och politik, till nytta för våra kunder. Våra PR-aktiviteter varierar från försäljningsinriktad marknads-PR och lobbying (public affairs) till medieträning och kriskommunikation. Vi kombinerar erfarenhet och förnyelse i medarbetare som har över 40 års erfarenhet av PR och marknadsföring, tillsammans med betydligt yngre medarbetare som har full koll på de senaste trenderna. 

Två kunder på Nordbygg 10-13 april 

Under veckan finner ni två av våra kunder på Nordbygg, Stockholmsmässan. Både Thermogaia och Opcon ställer ut under årets mässa.  

Thermogaia  hittar ni i monter C06:62. Thermogaia renoverar fastigheters fasader och tak genom användning av energisparfärg, fönsterbyte och takrenoveringar. Renovering gör med garanti på energi- och kostnadsbesparing.

Opcon står i monter A27:41. Som ett miljöteknikföretag utvecklar Opcon avancerad teknik för effektiv energibesparing. Tekniken utgår ifrån Opcons historia inom skruvkompressorer, skruvexpandrar och skruvpumpar. 

Bild: Nordbygg

Josefine börjar som ny praktikant 

Josefine kommer att praktisera hos oss i 12 veckor. Hon läser sin avslutande termin inom Reklam & PR vid Stockholm Universitet. Utbildningen har bland annat rört ämnen så som reklamstrategi och projektledning, men även mer praktiska kurser inom exempelvis webbpublicering och eventplanering.

På fritiden umgås hon gärna med vänner och familj, och älskar att resa för att uppleva nya spännande platser. Hon ser fram emot sin tid på Ullman PR.  

- Jag har alltid varit intresseras av PR-branschen och nu ser fram emot att lära mig om hur arbetet på en PR-byrå fungerar, berättar Josefine.

PR-byrå

Ullman PR åker till Rom 

­I mitten på juni i år åker Ullman PR till Rom för att delta i det Internationella nätverket 3AWW:s kongress som i år äger rum i Italiens huvudstad. På denna kongress kommer representanter från hela världen där Ullman PR är den ändå PR-byrå som har valts från Sverige. På plats kommer det att finnas representanter från mer än 20 länder och både partners och grundare kommer att vara där. Självklart kommer vi att rapportera mer om detta väl på plats. Glöm inte att följa oss på våra sociala medier, där vi lägger upp ännu mer kring vad vi gör här på byrån. Länkar till dem hittar du längst ner på sidan.

Mer om 3AWW kan du läsa här.

PR-byrå-stockholm

Avslutningslunch för våra praktikanter 

Denna vecka gör våra stjärnpraktikanter Elin och Felicia sin sista vecka här på Ullman PR. Idag har vi därför haft en mysig avtackningslunch tillsammans. Tack för den här tiden Elin och Felicia, ni är grymma och det har varit en ära att få ha er här hos oss! Vi önskar er alla lycka till i framtiden och är övertygade om att ni kommer kunna gå hur långt som helst!

PR-byrå-stockholm